NĂSCUTĂ ÎN CHINURI: Ghimpu, Filat și Lupu au bătut palma pentru AIE 3

1

Liderii PLDM, PD și PL, Vlad Filat, Marian Lupu și Mihai Ghimpu au semnat acordul de constituire a Alianței pentru Integrare Europeană trei.

„Am semnat acest acord, care reprezintă un proces de negocieri deloc ușor, dar vreau să atrag atenția că nu greutatea procesului de negocieri a fost relevant, ci situația în care se află Moldova, care necesită maximă prudență de cei care guvernează țara”, a spus Filat.

El a spus că Republica Moldova are nevoie de reforme și cu urmări direct pentru situația din țară și să îndeplinim un șir de condiții pentru relațiilor cu partenerii de dezvoltare. „În timpul cel mai apropiat trebuie să organizăm ședința Parlamentului pentru a investi Guvernul”.

Liderul democraților, Marian Lupu a afirmat că „Avem multe probleme de rezolvat. Vreau să spun că AIE are o cauză și se numește integrarea în UE și dezvoltarea Republicii Moldova, asigurare a unei vieți mai bune pentru cetățeni”.

La rândul său, președintele PL, Mihai Ghimpu a menționat că semnarea acordului înseamnă continuarea parcursului european al Moldovei. Situația este delicată și dificilă, de aceea am acceptat și suntem alături de cei din PLDM și PD pentru a contribui la această schimbare.

„Avem problema sărăciei, pe care trebuie să o rezolvăm. Cel mai important este combaterea corupției. Ne-am asumat să combatem corupția. Vom avea în toate organele de drept câte un consilier UE pentru a monitoriza cum decurg lucrurile. Toți cei care au fost în funcții și nu și-au îndeplinit atribuțiile vor fi rugați să plece. Important e să nu guvernăm cu mintea moldoveanului de pe urmă”, a conchis Ghimpu.

You may also like

Comments are closed.

By