MOLDOVA, AI NOI TARIFE! ANRE decide, în trei zile, cu cât se va scumpi curentul și gazul

a

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) anunță că în trei zile va organiza o ședință publică, unde va examina majorarea tarifelor la energia electrică și gaz pentru consumatorii.

Anunțul ANRE la două săptămâni după alegerile locale asta deși distribuitorii de energie electrică și gaz au depus cerere de majorarea a tarifelor pentru consumatori la începutul anului 2015.

La ședință sunt invitați reprezentanții societății civile, asociațiilor de protecție a consumatorilor, mass-media, experți în domeniul energetic, alte persoane interesate.

ANRE a organizat trei audieri publice în a doua jumătate a lunii martie curent pe marginea solicitărilor de aprobare a noilor tarife reglementate la energia electrică şi la gazele naturale parvenite de la companiile Î.C.S. „RED Union Fenosa” S.A., Î.C.S. „Gas Natural Fenosa Furnizare Energie”, S.A. „Moldovagaz”, S.A. „RED Nord” şi S.A. „RED Nord – Vest”. În acest răstimp specialiştii ANRE au examinat şi verificat cu meticulozitate toate materialele şi calculele prezentate de operatori.

Deocamdată, nu se cunoaște cu cât vor fi majorate tarifele la anergia electrică și gaz. Distribuitorii de energie au cerut o majorare a tarifului la curent cu 60%, la 2,60 lei per kw/oră, iar Moldovagaz o majorare de 50%.

Șeful ANRE, Sergiu Ciobanu declara că tarifele urmează să crească, dar nu la nivelul cerut de distribuitorii de energie.

You may also like

Comments are closed.

By