Lui Chirtoacă „ÎI MIROASE” a Alianță: Azi-mâine vom avea coaliția pro-europeană

a

Astăzi, mâine ar trebui să se finalizeze negocierile. Se discută problemele rămase, pe final va fi evaluat întregul proces de negocieri, după care va fi semnat un acord. Se lucrează destul de intens la programul de guvernare și la acordul coaliției, a declarat edilul capitalei, Dorin Chirtoacă la ședința serviciilor Primăriei.

El s-a arătat mulțumit de mersul negocierilor și că discuțiile au la bază niște reguli. „Noi încercăm să facem referire la reguli europene. Repartizare funcțiilor unu, unu, unu pentru că este eficient și va fi atins un nivel mai înalt al responsabilității. Anterior, când se negocia, era o mare diferență față de ceea ce se spunea în fața presei, în fața alegătorilor și ceea ce se discuta la negocieri. Nu este totul perfect, dar progrese sunt”, a spus Chirtoacă.

Primarul Chișinăului a menționat că nu a acceptat formarea puterii în stat pe principiul eu – ție, tu – mie: „Eu sper că aceste lucruri fac parte din istorie și regulile care sunt  la masa de discuție să fie de bun augur pentru Moldova”. Edilul capitalei a spus că, deocamdată, nu s-a făcut partajarea portofoliilor. „Fiecare dintre partide va face solicitarea după negocieri”.

„Formula unu, unu, unu vizează dreptul fiecăruia dintre partide să fie repartizat un portofoliu în funcție de numărul de mandate. În ordine, opțiunea aparține PLDM, PD și după – PL”, a conchis Chirtoacă.

You may also like

Comments are closed.

By