Leancă și BILA NEAGRĂ Guvernului Streleț: Aceeaşi formulă în care nu guvernul ia decizia, ci consiliul coaliţiei

a

Fostul premier și actualul lider al Partidului Popular European, Iurie Leancă și-a justificat refuzul de a vota Guvernul Streleț prin faptul că sunt aceiaşi protagonişti, aceleaşi maniere de a negocia, aceleaşi interese de partide în prim-plan, aceeaşi formulă în care nu guvernul ia decizia, ci consiliul coaliţiei sau cum se mai numeşte această instituţie.

”Deci, iarăşi decidenţii vor fi liderii partidelor, care iarăşi se ascund în Parlament şi nu au venit în prim-plan în guvern. În afară de acest lucru, mai avem exemplul precedent al guvernului Gaburici, care a fost construit pe aceleaşi principii, în linii mari. Aşa că nu am găsit suficiente argumente şi raţionamente pentru a susţine acest nou guvern”, a declarat Iurie Leanncă, într-un interviu pentru Europa Liberă.

Potrivit spuselor lui Leancă, ar fi bine să fie nu pe poziţia nici de deputat şi nici de reprezentant al PLDM – un argument de ce nu l-am votat pe dânsul, a zis: „Sunt om de partid”. Iar de regulă, în Republica Moldova, şi aceasta o ştiu și pe propria piele, dintotdeauna există prea multă contradicție între interesul îngust de partid, în mod special al conducerii partidului, şi interesul naţional. Așa că i-am dorit şi ieri domnului Streleţ, şi astăzi pot doar să reiterez, să se debaraseze în primul rând de interesul de partid şi să se axeze pe cel naţional.

Referindu-se la programul de guvernare, liderul PPE susține că după cum a spus şi domnul Streleţ, e în  măsură de 70-80% programul elaborat în luna ianuarie-februarie. Acelaşi program, în linii mari, a fost acceptat şi de guvernul Gaburici. Până la urmă, contează mai puţin în ce măsură prezinţi un program nu doar cu simptome, nu doar cu probleme, ci şi cu soluţii, contează cât de mult te ţii după aceea de el, cât de mult entuziasm şi capacitate pui în implementare.

You may also like

Comments are closed.

By