Leancă ATACĂ FRONTAL PLDM: Maia Sandu – premier, încă un episod trist. Comportamentul a fost previzibil

a

Liderul Partidului Popular European, Iurie Leancă susține că neacceptarea Maiei Sandu la funcția de premier este încă un episod trist în istoria Republicii Moldova.

”Este încă un moment care arată că alianța de guvernare care se constituie nu vrea schimbările atât de necesare pentru scoaterea țării din criza profundă în care se află. Asta denotă că și în continuare, în prim plan, se pun interesele înguste de partid și de grup, iar interesele cetățeanului, spre regret, rămân pe planul doi… Iar un asemenea comportament al conducerii PLDM a fost unul previzibil”, mai spune Leancă.

Actualul ministru al educației din Republica Moldova, Maia Sandu, nu a fost acceptată pentru a ocupa funcția de premier, în urma discuțiilor dintre cele trei partide care formează coaliția proeuropeană ce încearcă să formeze guvernul la Chișinău. Deputatul Valeriu Streleț este noul candidat PLDM pentru funcția de premier al Republicii Moldova.

Ieri seara, președintele Nicolae Timofti, a semnat decretul pentru numirea în funcția de premier a lui Valeriu Streleț. Acesta are la dispoziție 15 zile pentru a-și forma guvernul, care apoi trebuie învestit de Parlament. Actuala coaliție proeuropeană de la Chișinău, numită și AIE3, are, teoretic, în Parlament majoritatea necesară pentru validarea noului guvern.

You may also like

Comments are closed.

By