Jurnal îl protejează pe Filat. Cheianu a adus mesajul de la Frankfurt. Indicațiile lui Țopa îndeplinite întocmai!

Topa, cheianu, durbala

9064 de semne. Atât are un articol publicat de Jurnal.md. Un articol despre corupția din republica Moldova și decepția europenilor: Reacţie dură de la Berlin: „RM – o mare decepţie pentru europeni; Toată bunăvoinţa s-a pierdut, UE a înţeles că a alimentat elite corupte”

Un articol în care nu regăsim numele FILAT – premierul demis pentru corupție.

De ce zic că era obligatoriu să găsim acest nume în articolul Jurnalului?

Chiar și din simplu motiv că în interviul la care face trimitere trustul Țopilor, acest nume este prezent. Mai mult ca atât e adus ca exemplu elocvent de decepție a europenilor în clasa politică de la Chișinău. Alte exemple nu-s.
FILAT ZIAR

Realizat de jurnalista Lina Grâu, interviul cu Stefan Meister, şef de program în cadrul Asociaţiei Germane pentru Politică Externă (DGAP), specializat pe Europa Centrală şi de Est, Asia Centrală şi Rusia, scoate în față gravele probleme de imagine cu care se confruntă Republica Moldova în spațiul European, datorită unor inși ca Vlad Filat.

Ce face Jurnalul nevândut lui Filat? Îl scoate pe acesta de sub lovitură și prezintă opinia generală a expertului. Frumos, nu-i așa? Mai există dubii că Țopii și Filat joacă în aceeași echipă? Mai există dubii că Cheianu, lingându-l pe Țopa, îl linge și pe Filat?

Să urmărim o scurtă „emisiune-otmazkă”. Dar atent:

Să vedem și o poză:
Topa si prietenii

Să mai vedem încă un set de poze:

12

3 4 5

FOTO: 3, 4, 5 – 13:39 Filat, insoțit de bodyguarzi părăsește același hotel, în timp ce Victor Țopa stă deja pe bancheta din spate a taxiului.

6

Să ne amintim și declarația Țopilor făcută după ce în presă au apărut informațiile despre întâlnirea lor cu Filat La Frankfurt, dar înainte ca Moldova24 să publice pozele:

În ultimul timp, pentru a distrage atenţia opiniei publice de la problemele majore ale Republicii Moldova – jaful de miliarde, justiţia aservită, statul capturat de o grupare politico-criminală, care au provocat nemulţumirea cetăţenilor, presa monopolistă, afiliată în special oligarhului urmărit de Interpol, Vladimir Plahotniuc, a declanşat un atac fără precedent asupra persoanelor noastre, învinuindu-ne de toate relele.

În această ordine de idei, venim să declarăm pe proprie răspundere şi cu toată seriozitatea următoarele: noi, Victor Ţopa şi Viorel Ţopa, nu avem nici un grad de rudenie, nici naturală, nici prin alianţă.

Nu suntem implicaţi şi nu avem nici o tangenţă cu apariţia şi constituirea Platformei Civice „Demnitate şi Adevăr”. Nu am finanţat şi nu vom finanţa Platforma Civică „Demnitate şi Adevăr”, inclusiv din simplul motiv că membrii Grupului de iniţiativă al acesteia au declarat public că nu acceptă niciun fel de finanţări şi că toate cheltuielile şi le asumă integral.

De aproape 5 ani, am fost nevoiţi să părăsim Republica Moldova, fiind persecutaţi politic şi coercitiv de către instituţiile captive, aservite lui Vladimir Plahotniuc, cel care ne-a deposedat de acţiunile bancare dobândite, în special, prin tranzacţii bursiere, cel care a fost depistat de Înalta Curte de la Londra ca beneficiar final al proprietăţilor noastre, furate de acesta în urma atacurilor raider din 2010–2011.

Precizăm, că la ora actuală dosarele noastre se află la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului şi în instanţe internaţionale de drept. Justiţia din Olanda a pus sechestru, acum o jumătate de an, pe activele lui Vladimir Plahotniuc, de peste 70 de milioane de euro, iar în curând vor fi iniţiate dezbateri judiciare pe acest caz.

Prin urmare, contăm în continuare pe o justiţie echitabilă şi independentă europeană şi nu pe cea din Republica Moldova, care este totalmente la cheremul regimului criminal Plahotniuc, cu susţinerea tacită, complicitară a partenerilor săi politici, din cadrul guvernării sau aşa-zisei opoziţii.

Declarăm cu toată responsabilitatea că, deşi susţinem, în calitate de cetăţeni, orice acţiuni de protest împotriva clasei politice compromise, inclusiv cele declanşate de Platforma Civică „Demnitate şi Adevăr”, asemeni zecilor şi sutelor de mii de cetăţeni, am decis definitiv ca nici acum şi nici pe viitor să nu ne angajăm în activităţi politice sau să candidăm pe liste electorale.

Din declaraţiile Platformei Civice „Demnitate şi Adevăr” desprindem că aceasta îşi subliniază constant statutul informal şi non-partinic, lipsa revendicărilor de participare la partajarea puterii politice în prezent şi viitor.

Deci, existenţa oricărui interes politic este o simplă speculaţie şi insinuare.

În contextul celor expuse mau sus, eu, Viorel Ţopa, reiterez că nu sunt şi nu am fost vreodată finanţator al vreunui post de radio sau televiziune din Republica Moldova.

De asemenea, eu, Victor Ţopa, mi-am asumat în permanenţă doar proiectul JURNAL, spre deosebire de mogulul Plahotniuc, stăpânul de facto al şapte radiodifuzori cu acoperire naţională din Republica Moldova, majoritatea cu retransmisie din Federaţia Rusă. Politica editorială a postului este prerogativa exclusivă a echipei redacţionale pe care o accept ca atare fără nicio imixtiune sau ingerinţă.

Informez pe această cale cetăţenii din Republica Moldova că JURNALUL, proiectul meu de suflet, de la lansare şi până astăzi a necesitat investiţii majore, irecuperabile, în condiţiile în care piaţa audiovizuală din Republica Moldova este afectată grav de o concurenţa neloială, piraterie, lipsa unei măsurări obiective, publicitate monopolistă, etc.

Vreau să subliniez că JURNAL nu şi-a pus drept scop predilect reflectarea activităţii Platformei Civice „Demnitate şi Adevăr”. Pur şi simplu, activitatea Platformei, constituite recent, doar confirmă corectitudinea politicii editoriale a JURNALULUI din ultimii cinci ani.

Nu ar exista nici un motiv de supărare dacă alte posturi TV şi Radio, inclusiv cele din imperiul mediatic al lui Plahotniuc, s-ar angaja în reflectarea corectă a mişcării de protest, lucru care nu se va întâmpla vreodată şi care singularizează JURNALUL ca sursă de reflectare a protestelor populare. Anume în astfel de condiţii Jurnal TV a devenit, în fapt, cel mai popular şi îndrăgit post de televiziune din Republica Moldova, datorită criticii sale obiective la adresa clasei politice corupte, a procuraturii şi a sistemului judecătoresc aservit acesteia.

În pofida tuturor vicisitudinilor, Jurnal TV va servi şi în continuare interesul naţional şi al fiecărui cetăţean în parte. Ne adresăm pe această cale tuturor agenţilor economici şi oamenilor de bună credinţă în vederea consolidării lor şi a sprijinirii presei independente în perspectiva edificării unui stat de drept şi a unei societăţi bazate pe autentice valori europene.

Victor Ţopa, Viorel Ţopa,

15 iunie 2015, Germania

PS: Nu ne rămâne decât să-l credem pe Cheianu că a avut măcar pe 5 secunde intenția să plece de la Jurnal și că nu a mers la Frankfurt doar pentru a-și renegocia salariul.

You may also like

Comments are closed.

By