Goebels şi Ora de Plâns

telecomanda

Cheianu_Simion„Scons”, „dihore”, „târfă”. Expresiile suburbane nu aparţin autorităţilor criminale, ci chiar unor feţe de pe sticla TV de la Chişinău. Aşa înţeleg feţele să trateze societatea moldovenească de boala urii şi dezbinării, în ruşi şi moldoveni, moldoveni şi români, pro-UE şi pro-Uniunea Vamală. În nemţi răi şi ruşi buni, ai noştri şi ai lor ne-au dezbinat şi ne dezbină până în prezent propaganda rusească, care are de câţiva ani un concurent, ucenic fidel al şcolii ideologului şi propagandistului nazist Joseph Goebels.

Cine nu e cu noi e împotriva noastră. Vestitul principiu al propagandei comuniste şi naziste n-a murit! Dacă cineva este de o altă opinie decât a noastră şi încă mai are tupeul şi să şi-o exprime, atunci vai şi amar de capul lui! N-o să mai repet cuvintele din motto-ul de mai sus…

Asta este ceea ce varsă peste noi un canal TV de la Chişinău, care a început cândva ca o alternativă, un prim proiect de televiziune de ştiri, un alt mod de a face televiziune la Chişinău, un contrast cu mass media care slujea regimul Voronin. Un simbol al libertăţii de exprimare şi al pluralismului de opinie, un standard de jurnalism rebel, dar şi corect şi echidistant, o redută a românismului şi unionismului. Ce a fost şi ce s-a ales… O televiziune din care s-a ales praful. Un canal la care mai poţi privi doar câteva emisiuni, şi alea de divertisment şi desene animate.

Una din emisiunile pe care le mai priveam cu plăcere era Ora de Ras, atâta timp cât ea venea cu un concept nou şi interesant, de umor de calitate pe subiecte politice. Aveam impresia că emisiunea şi realizatorii ei aveau imunitate în faţa producătorilor şi finanţatorilor canalului, or degradarea generală de la instituţia media, caracterizată prin exodul în masă a jurnaliştilor cu coloană vertebrală, nu se răsfrângea şi asupra calităţii emisiunii, ea continuând să-i radă echidistant pe toţi politicienii, cu excepţia exponenţilor politici ai finanţatorilor, care erau dincontra lăudaţi (păcat caracteristic tuturor canalelor TV de pe Bîc).

Cheianu_Simion_2N-a durat însă prea mult protecţia imunităţii. Ora de duminică seara devenea tot mai puţin de Ras şi tot mai mult de Plâns. Proiectul TV, dar şi realizatorii acestuia, s-a lăsat aruncat de finanţatorii afectaţi de teribilism în reglările de conturi cu cei care încurcă acestora. Din păcate, lista „duşmanilor” nu s-a limitat la Dorin Chirtoacă şi alţi politicieni, continuând cu jurnalişti incomozi, exponenţi ai societăţii civile, unionişti. Toate astea – fără prea mare fantezie, în cele mai bune tradiţii ale şcolii lui Goebels. Cine nu e de acord cu noi, e omul lui Plahotniuc! S-a pomenit cu calificativul de „dihore” şi fostul producător al Jurnal TV, Gabriel Călin. Pentru că a prezentat publicului detalii incomode despre finanţatorii televiziunii şi legăturile probate ale acestora cu Vlad Filat (culmea, negate de finanţatorii trustului, dar confirmate ulterior de Filat), aceasta fiind de fapt menirea şi datoria unui jurnalist, Gabi s-a pomenit cu replici acide nu doar din partea celor vizaţi (ceea ce ar fi firesc, într-un fel), dar şi cu atacuri murdare din partea realizatorilor emisiunii, care s-au transformat din jurnalişti în avocaţi ai finanţatorilor.

Culmea, absolut inexplicabil, sub canonada propagandiştilor s-au pomenit şi acei care n-au scos vreodată o vorbă de rău despre finanţatorii Jurnalului. În imagini vedeţi acuzaţiile grave aduse de către realizatorul emisiunii lui George Simion, căruia imediat după ce a fost expulzat de SIS-ul lui Filat, în doi timpi şi trei micări, fără a se clipi din ochi, i s-a lipit eticheta de „om al lui Plahotniuc” şi chiar „om al ruşilor”, doar pentru că a anunţat pe o reţea de socializare un flashmob al unioniştilor, care în viziunea finanţatorilor concura cu o acţiune de protest pe care o pregăteau finanţatorii postului TV.

Noi, cei de la Chişinău, care cunoaştem bine apucăturile finanţatorilor voştri, nu mai aşteptăm nimic bun de la voi (ei). Totuşi, datoraţi nişte clarificări celor de peste Prut, inclusiv presei de acolo. Cred că acum cel puţin George are dreptul să aştepte scuzele voastre, stimaţi Jurnalişti, din numele tuturor unioniştilor din Republica Moldova şi România, pe care cu atâta nonşalanţă i-aţi scuipat în faţă.

Hitler Kaput!

Al vostru „dihore”,
VB  (Veaceslav Balacci, balacci.wordpress.com)

 

You may also like

Comments are closed.

By