13 C
Chișinău
Monday, April 19, 2021

Ghimpu se justifică: Maia Sandu își caută de lucru peste Atlantic

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Liderul PL, Mihai Ghimpu încearcă să justifice decizia partidului de a nu vota candidatura Maiei Sandu la funcția de premier. Liberalul a declarat, în urma negocierilor de astăzi, care au avut loc între liderii AIE 3, că PL ar fi votat-o pe Maia Sandu, deși știa că aceasta nu râvnește la șefia Executivului pe motiv că își caută, de câteva luni, un job în Statele Unite.

„Am spus din start, noi o votăm pe Maia Sandu. Dacă dumneaei era candidatura PLDM-ului, noi votam. Dar așa, nu a vrut nici unul, nici altul. Că am adus niște critici este foarte corect. Am ajuns eu să-i dau asigurări Maiei Sandu că voi face reformele, când eu lupt pentru aceste reforme de mai bine de 20 de ani? PL-ul n-are nicio vină… Nu a vrut ea să fie prim-ministru, ea de prin mai-iunie își caută de lucru în Statele Unite ale Americii. Credeți-mă pe mine”, a spus Ghimpu.

Amintim, că Maia Sandu a fost propusă de PLDM la funcția de premier, candidatura acesteia a fost, însă, respinsă de PD și PL pe motiv că a cerut demiterea Procurorului General și a Guvernatorului BEM. Ulterior, PLDM l-a înaintat pe Valeriu Streleț în această funcție. Joi, premierul desemnat urmează să ceară votul de încredere al deputaților.

Menționăm, că astăzi Marian Lupu, Vlad Filat și Mihai Ghimpu s-au întrunit pentru a definitiva proiectul programului de guvernare. Deocamdată, doar două ministere rămân fără șef. În cazul în care până mâine nu se vor găsi candidaturile, PL a anunțat că nu va vota pentru componența viitorului Guvern.

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img