Ghimpu o face PRAF pe Maia Sandu: A votat concesionarea Aeroportului și a acoperit furtul de la BEM

ghimpu

Liderul PL Mihai Ghimpu a criticat dur comportamentul din ultimele zile al Maiei Sandu și condițiile cerute de aceasta pentru a fi votată în funcția de premier. În cadrul unei intervenții televizate, Mihai Ghimpu a accentuat că o parte din aceste condiții sunt chiar ilegale.

Referindu-se la faptul că Sandu cere schimbarea guvernatorului BNM și a procurorului general, Ghimpu a spus că este vorba de cereri care depășesc cadrul legal. „Cerințele ei depășesc legislația. Nu Guvernul controlează aceste instituții. Cam habar nu are care este puterea în stat și cum funcționează aceste structuri”, a precizat Ghimpu.

Totodată, el a menționat că nu Maia Sandu va purta răspundere în fața alegătorilor, ci partidele care au fost mandatate de cetățeni să-i reprezinte în Parlament. „Condiții poate pune o parte componentă a AIE. Ea face parte din PLDM. Acolo condiționează și discută, la PLDM. Partidele își asumă actul guvernării, guvernarea este a Alianței. În fața alegătorilor răspundem noi. Noi răspundem și în fața partenerilor externi, noi am semnat acordul”.

Mihai Ghimpu a sugerat că de fapt PLDM, prin înaintarea candidaturii Maiei Sandu, tergiversează formarea și numirea noului Guvern. „Atunci când a propus-o la funcția de premier, trebuia să întrebe dacă este de acord și trebuie să se conducă de prevederile acordului. Le-am spus să se lămurească la partid. Mingea este pe terenul PLDM”, a declarat Ghimpu.

El a criticat și faptul că Sandu a găsit diferite tertipuri pentru a nu merge să se întâlnească cu deputații PDM, așa cum au solicitat aceștia. „Dacă vrei să candidezi, trebuie să mergi să te întâlnești și cu PL, și cu PDM. Aici nu văd nicio problemă. Înseamnă că vine și se joacă de-a nu știu ce. Sunt niște lucruri copilărești. Să arate că e frumoasă. Eu păpuși frumoase am văzut. Vreau deștepte”, a punctat Ghimpu.

În plus, deși încearcă acum să se arate un mare promotor al justiției independente și a unui sistem financiar bancar puternic, chiar Maia Sandu a participat la devalizarea sistemului bancar și concesionarea Aeroportului, a arătat liderul PL. „Dar când a votat aeroportul, când a votat de două ori miliarde pentru Banca de Economii? Unde era când s-a votat miliardul?”, a întrebat Mihai Ghimpu.

În final, el a anunțat că dacă Maia Sandu va continua în același stil, PL ar putea să-i retragă sprijinul politic pentru a candida la funcția de premier. „Dacă o să continue să o facă pe nu știu cine, se poate întâmpla. Vreau un prim-ministru care să vină se se apuce de lucru. Sarcina ei este creșterea economică”.

You may also like

Comments are closed.

By