Gherman: Vinovații de producerea accidentului la Băcioi trebuie PEDEPSIȚI. În special, organizatorii curselor auto ilegale

accident bacioi

Natalia Gherman solicită autorităților competente pedepsirea persoanelor vinovate în producerea accidentului de la Băcioi și sporirea siguranței rutiere.

Prim-ministrul interimar, Natalia Gherman, a convocat astăzi o ședință de lucru, în cadrul căreia s-a discutat despre acțiunile interprinse în investigarea accidentului, produs în seara zilei de 25 iulie 2015 lângă Băcioi.

Ministrul de Interne în exercițiu, Oleg Balan, a declarat că au fost deschise dosare penale pe numele persoanelor vinovate. Potrivit lui Balan, printre circumstanțele care au dus la moartea a cinci persoane se numără organizarea curselor ilegale pe un traseu public și nerespectarea regulilor de circulație.

Natalia Gherman a cerut să fie realizată o analiză complexă a cauzelor accidentului şi tragerea la răspundere, inclusiv pe cauze penale de omor, a celor care se fac vinovaţi de tragedie, în special organizatorii aşa-ziselor curse. De asemenea, Prim-ministrul interimar a recomandat Ministerului de Interne să informeze cetăţenii obiectiv despre circumstanţele accidentului şi măsurile care urmează a fi înterprinse pe marginea acestui caz.

Natalia Gherman a solicit implementarea rapidă a acţiunilor pentru sistarea practicii de curse ilegale.
Interlocutorii au convenit asupra necesității de modificare a cadrului legal în vederea pedepsirii organizatorilor de curse. Un proiect în acest sens a fost propus în anul 2012, dar nu a trecut aprobarea legiuitorului.

Amintim că nenorocirea s-a produs pe 25 iulie, aproape de miezul nopții. Un BMW, în care se aflau cinci persoane, a ieșit pe contrasens pentru a depăși câteva mașini staționate pe banda de circulație în cadrul unui raliu. Din nefericire, pe partea opusă se deplasa un microbuz, în care erau trei persoane. Din cauza vitezei excesive a BMW-ului, impactul a fost fatal pentru cinci persoane: patru din BMW și șoferul microbuzului.

Potrivit localnicilor, cursele auto se organizează pe traseul respectiv în fiecare zi de sâmbătă.

You may also like

Comments are closed.

By