Fostul vicecomisar de la Călărași, condamnat la patru ani de detenție

a

Fostul vicecomisar de la Călăraşi a fost condamnat la 4 ani de închisoare şi luat sub strajă chiar din sala de judecată. Procurorii au prezentat probe incontestabile că inculpatul, care la momentul comiterii crimei deţinea funcţia de vicecomisar al raionului Călăraşi, a condus mijlocul de transport în stare de ebrietate, soldată cu decesul unui alt poliţist.

Cazul a avut loc pe 27 octombrie 2009, pe traseul Ungheni–Chişinău, la ieşirea din s.Corneşti, cînd a avut loc un accident rutier cu implicarea a doi colaboratori de poliţie care se deplasau cu automobilul de serviciu. În urma accidentului unul dintre poliţişti a decedat.

Din materialele acumulate de procurori reiese că, în seara acelei zile, vicecomisarul conducea în stare de ebrietate automobilul de serviciu de model „Lada Calina”, avându-l ca pasager pe un ofiţer din subordine. Fără a ţine seama de dexteritate în conducere, care i-ar fi permis să prevadă situaţiile periculoase, acesta a pierdut controlul asupra automobilului, a derapat, după care s-a lovit în construcţia fostei Staţii de Pompare a Apei din s. Corneşti, Ungheni. În rezultatul accidentului, pasagerul a decedat pe loc.

Imediat după producerea accidentului, vicecomisarul a fost dus la spitalul raional pentru a fi supus testării alcoolscopice, examenului medical şi prelevării probelor biologice, ultimul însă, s-a eschivat cu rea-voinţă de la prescripţiile legale, părăsind spitalul.

Potrivit procurorilor, deşi au fost acumulate probe incontestabile care indicau asupra vinovăţiei vicecomisarului, confirmate şi prin declaraţiile martorilor, acesta insistă că nu el sar fi aflat la volan în acea noapte tragică, ci ofiţerul decedat.

În anul 2011, Judecătoria Ungheni l-a condamnat pe vicecomisar la o pedeapsă nonprivativă de libertate, iar procurorii au contestat sentinţa, considerînd-o ilegală. Astfel, recent, Curtea de Apel Bălţi a admis apelul procurorilor, a casat sentinţa primei instanţe şi a pronunţat o nouă hotărâre, prin care inculpatul a fost condamnat la 4 ani închisoare cu privarea de dreptul de a conduce mijloace de transport pe un termen de 4 ani, fiind luat sub strajă din sala de judecată.

De asemenea, inculpatul urmează să achite succesorilor părţii vătămate un prejudiciu moral în sumă de 100 mii lei şi cheltuielile de judecată în sumă de 18 mii lei.

You may also like

Comments are closed.

By