Fostul „bancher al Kremlinului” dă în judecată Rusia pentru o sumă echivalentă cu PIB-ul ţării Senegal

a

Serghei Pugachev a declarat televiziunii ruseşti Dozhd, că dă în judecata Rusia pentru 15 miliarde de dolari, acuzând statul că i-a luat ilegal bunurile, scrie Business Insider citat de businessmagazin.ro.

Pugachev a fost unul dintre jucătorii mari din Moscova, în timpul primelor două mandate de preşedinte ale lui Putin. El a înfinţat Mezhpromback (International Industrial Bank) în 1992, iar în patru ani a devenit un om cheie la Kremlin, ajutând diferiţi politicieni să câstige alegeri.

Cum totul este trecător, relaţiile dintre Pugachev şi politicieni s-au stricat în 2010, iar în anul urmator acesta a fugit la Londra.
Recent, Pugachev a mărturisit pentru Financial Times că mai este implicat într-o altă bătălie legală cu statul rus. Agenţia de stat de asisgurare a depozitelor, DIA, l-a acuzat că mai are de plătit 2 miliarde de dolari pentru Mezhprombank. El se apără singur, nu-şi permite avocaţi din lipsa fondurilor, declarând că mai are doar 45 de mii de euro în conturi.

Pugachev a continuat dezvăluirile, mărturisind că el făcea parte din trio-ul ce mişca lucrurile la Kremlin, implicându-i astfel pe fiica lui Boris Yeltsin, Tatyana Dyachenko şi  pe soţul acesteia, Valentin Yumashev. De asemenea, Pugachev a spus că el a fost cel care a orchestrat ascensiunea la putere a lui Putin, nu Boris Berezovksy, căruia îi este creditată această mişcare.

Detaliile cazului nu sunt foarte clare în acest moment, însă suma cerută de Serghei Pugachev este uriasă, echivalentul PIB-ului ţarii Senegal, de exemplu.

You may also like

Comments are closed.

By