FORBES: Moldova, amenințată de FALIMENT

a

Republica Moldova riscă să intre în faliment, dacă UE nu-și reia ajutorul financiar pentru Chișinău, scrie revista americană Forbes.

„Republica Moldova se confruntă cu probleme financiare, iar criza din sistemul bancar a erodat PIB-ul țării, care a lovit în finanțele publice. Lipsa unui Guvern împiedică țara să apeleze la ajutorul financiar internațional”, scrie autoarea unui articol din revista Forbes, Frances Coppola.

Ea spune că raportul Kroll privind jaful din sistemul bancar moldovenesc este incorect. „Transferurile de bani din băncile moldovenești în companii din Rusia sunt învăluite de mister – cum anume au lucrat băncile. Cel mai important este că băncile au acordat masiv credite, care au depășit cu mult capitalul propriu”, susține autoarea.

Ea scrie că BNM trebuie să răspundă la un șir de întrebări, care deocamdată nu a fost adresate de nimeni. Regulatorul a fost acaparat politic.

Cappola e de părere că oligarhii moldoveni au intrat în politică, pentru a face afaceri. „Ilan Shor este unul din ei, care a fost ales în funcția de primar al orașului Orhei, chiar dacă se afla în arest la domiciliu”.

You may also like

Comments are closed.

By