FLASH // Valeriu Streleț – noul candidat pentru funcția de prim-ministru, înaintat de PLDM

filat

După mai multe zile de discuții, liderii PD, PLDM și PL au fost invitați de șeful statului pentru consultări pe marginea desemnării unui candidat la funcția de premier. La ieșire, liberal democratul Vlad Filat a confirmat informațiile apărute anterior privind candidatura vicepreședintelui PLDM, Valeriu Streleț.

„Candidatul la funcția de prim-ministru, înaintat de PLDM și agreat de colegi din AIE 3 este Valeriu Streleț. Urmează ca domnul președinte să finalizeze discuția cu domnul Streleț și să semneze decretul. Valeriu Streleț are experiența necesară și va avea tot sprijinul necesar pentru a fi un premier bun. Doamna Maia Sandu a avut toată susținerea din partea PLDM, din păcate nu a fost atins consensul”, a declarat acum câteva minute Vlad Filat după consultările cu Nicolae Timofti.

streletcv12a1

Amintim că inițial PLDM a înaintat candidatura Ministrului Educației. Condițiile impuse de Maia Sandu nu au fost pe placul PD și PL. Aceasta a cerut demiterea guvernatorului Băncii Naționale, Dorin Drăguțan și a procurorului general, Corneliu Gurin.

You may also like

Comments are closed.

By