FILAT RĂBUFNEȘTE-N PROSTIE // DRAGONULUI VERDE AL CORUPȚIEI își plânge pe facebook capetele tăiate

filfilfil

Declarația postată pe o rețea de socializare de către Vlad Filat este pe cât de stranie, pe atât de sfidătoare. Straniu este modul în care acesta nici măcar nu mai încearcă să fugă de implicarea rudelor sale în jaful de la BEM și recunoaște practic tot ceea ce s-a scris până acum, chiar dacă îi declară nevinovați pe administratorii afacerilor sale.

Sfidător însă este modul în care al Vostru fuge de la explicațiile pe care are să le dea în raport cu această implicare și ne aburește cu factorul politic.

VLAD FILAT: Nu vreau să dau calificări pentru această acțiune. Înțeleg contextul în care este făcută, la fel cum o înțeleg și mulți alții. De ce anume acum, când formarea noii Alianțe este pe ultima sută de metri?

Indiferent de aceste acțiuni, Moldova va avea o Alianță Pro-Europeană, bazată pe principii de corectitudine și cu un obiectiv clar de reformare a justiției, cu implicare Europeană directă. Sunt sigur că Ion și Vladimir Rusu, împreună cu colegii săi, își vor demonstra nevinovăția. Voi depune toate eforturile ca cetățenii să afle despre adevăratele delapidări din sistemul bancar.

Filat se întreabă de ce rudele sale au fost săltate tocmai acum, când nașterea Alianței este pe ultima sută de metri. Astfel recunoaște practic că ele trebuiau săltate, dar nu chiar acum. Păiб când trebuiau reținuți beneficiarii unei bune părți a Miliardului, pe care prietenii de la Frankfurt cică îi caută prin piață?

Planurile lui Filat au fost afectate de o anchetă la care, scrie presa, ar fi participat și specialiști de la FBI? Poate și ancheta din România, care vizează aceleași rude ale lui al Vostru, e menită să împiedice oarecum glorioasa revenire a lui Filat în fotoliu de Prim-Corupt? Poate și Șeful de program din cadrul Asociației germane pentru Politică Externă (DGAP), Stefan Meister, care a declarat că partenerii europeni simt frustrare în legătură cu situația Republicii Moldova și cu „oamenii de genul lui Filat”, care sunt niște oligarhi implicați în scheme de corupție, tot din complot face parte?

Vlad, lasă teoriile conspirației și explică-ne: ce au căutat rudele tale în schema BEM și când trebuiau, totuși, reținute?

GABRIEL CĂLIN

You may also like

Comments are closed.

By