19.4 C
Chișinău
Saturday, July 24, 2021

Filat, Greceanâi și Shor, citați la Procuratură să depună mărturii în cazul jafului Băncii de Economii

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Fostul prim-ministru, deputatul Vladimir Filat şi fostul preşedinte al Consiliului de administraţie al Băncii de Economii, Ilan Şor au fost citaţi şi audiaţi, astăzi, de procurorii anticorupţie în cadrul investigaţiei extinse pe cazul BEM. Ambii au fost citaţi pentru a da depoziţii în dosarul devalizării Băncii de Economii, anunță Procuratura Generală, într-un comunicat de presă.

Tot pentru astăzi a fost citată şi fostul premier, Zinaida Greceanâi. Aceasta însă nu s-a prezentat, pe motiv că s-ar afla peste hotarele ţării.

Săptămâna trecută, procurorii au chemat la audieri mai mulţi oficiali, între care foşti premieri, miniştri, deputaţi, responsabili de la Banca Naţională, Comisia Naţională a Pieţei Financiare etc. Totodată, directorul adjunct al Agenţiei Proprietăţii Publice şi fostul viceministru al Economiei au fost recunoscuţi în calitate de bănuiţi, ambii fiind suspectaţi de neglijenţă în serviciu, fapt care a generat pierderea pachetului majoritar de acţiuni al statului în Banca de Economii.

Procurorii continuă acţiunile de urmărire penală în cadrul investigaţiei extinse ce vizează fraudele din sectorul bancar, comise în diverse perioade ale administrării instituţiei financiare, urmând să fie audiate mai multe persoane publice de diferit rang înalt.

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img