EXCLUSIV! MentoLeaks. Coliba lui Lenin

lenin_casa

Imediat după ce postez pe blog rezultate ale investigaţiilor în care sunt deconspirate scheme de corupţie şi contrabandă în care sunt implicaţi ofiţeri ai MAI, ai Serviciului Vamal, Procuraturii etc, primesc replici pline de scepticism de la reprezentanţii instituţiilor vizate, prin care mi se solicită şi alte probe sau informaţii exacte decât cele pe care obişnuiesc să le prezint în materialele mele. Aşa a fost şi cu articolul în care se conţin detalii foarte exacte, cunoscute nu doar de cei de la SIS, dar şi cei de la SRI şi SBU, despre schemele de contrabandă prin „gaura neagră” Transnistria, protejate de autorităţile de la Chişinău. Deoarece unii reprezentanţi ai MAI mi-au solicitat şi alte confirmări pe marginea veridicităţii informaţiilor expuse, le prezint, cu drag. În imaginea de mai sus este o PROBĂ a lipsei de integritate a ofiţerului de poliţie, fostul comisar de Căuşeni Vitalie Grabovschi, cunoscut şi cu porecla LENIN (în imaginea de mai jos), figurant în investigaţiile mele. Este casa din str. Drumul Crucii, 83, nr. cadastral 0100506268, cu o valoare de 250 de mii de euro (valoarea pe piaţă este cu mult mai mare), în care locuieşte, din 2010, Grabovschi împreună cu familia. Această probă DEMONSTREAZĂ implicarea fostului comisar de poliţie în schemele de corupţie şi contrabandă prin zona transnistreană, or prin alte surse de venit nu cred că poate fi justificat luxul în care trăieşte poliţistul cu familia sa. Asta, dacă în cadrul reformei MAI Guvernul n-a majorat prea mult salariile poliţiştilor, ca aceştia să-şi poată permite asemenea locuinţe de lux.

Grabovschi_SotiaCasa în care locuieşte Vitalie Grabovschi împreună cu soţia sa Fulga (la naştere Snejana) Grabovschi, angajată a Ministerului Justiţiei este înregistrată pe numele soacrei lui Grabovschi, Vera Arhip. Am prezumat la început că doamna o fi poate femeie de afaceri şi îşi poate permite asemenea daruri pentru copiii săi. Dar se pare că nici aceasta nu poate demonstra legalitatea surselor din care a fost procurat şi este întreţinut imobilul de lux, ea lucrând în calitate de simplă profesoară de română la o şcoală din Chişinău.

În faţa porţii casei lui Grabovschi stau parcate două autoturisme. Unul, de model DACIA, nr. de înmatriculare C QM 925 este autoturismul de serviciu al lui Grabovschi (cu şofer) şi altul, de model TOYOTA, nr. de înmatriculare OR BD 499 (cu o valoare de piaţă de cel puţin 20 de mii de euro) îi aparţine personal lui Lenin (vedeţi imaginile). Este de notat că maşina de serviciu este folosită de Grabovschi, cu tot cu şofer, mai mult pentru treburi de gospodărie şi deservirea necesităţilor soţiei sale decât pentru misiuni de servciu.Lenin_masina de serviciu

Lenin_masina proprieCulmea, se pare că soţii Grabovschi nici măcar nu se ruşinează să-şi etaleze luxul în care locuiesc. Fulga Grabovschi s-a lăudat în acest reportaj al unei televiziuni, că aruncă mii bune de lei în fiecare an, doar pentru ornamentarea de Crăciun a casei sale (vezi de la min. 0:35).

Ei, drag MAI, drag CNI, drag CNA şi dragă Procuratură, o să fiu sincer şi o să vă zic că nu cred că şi această investigaţie va fi suficientă pentru voi ca să căscaţi larg ochii şi să vă întrebaţi dacă un poliţist îşi poate permite să trăiască din salariu în aşa lux. Şi să-l întrebaţi şi pe fostul comisar Grabovschi (alias LENIN), dacă nu cumva luxul în care trăieşte este finanţat din schemele de contrabandă de la Piaţa „Kilometrul 7″ din Odessa, despre care am scris eu anterior. Nu cred, pentru că ştiu prea bine că din milioanele lui Grabovschi provenite din contrabandă poţi închide orice gură şi orice dosar. Şi nu cred, pentru că ştiu şi eu şi ştiţi şi voi că Grabovschi scuipă pe voi toţi, pentru că are imunitate (krâşă). Fulga Grabovschi este nepoata magistratei de la Curtea Supremă de Justiţie Iulia Sârcu (mama sa, Vera Arhip, proprietara casei, este sora magistratei). Iar brigada de interlopi raşi pe cap, contrabandişti cu epoleţi ai lui Grabovschi pot speria pe oricine şi pot închide gura oricui. Cel puţin aşa zice Grabovschi.

Toate astea însă nu pot spăla ruşinea şi ochiul plin de dispreţ al publicului, în direcţia mârşavilor care se lăfăiesc în lux, în timp ce acei pe care aceştia îi fură, copiii din orfelinate şi bătrânii din aziluri supravieţuiesc cu greu din bugetul găurit de corupţie, iar copiii sunt otrăviţi în grădiniţe cu carne de contrabandă. De fapt, probabil nici de ruşine nu poate fi vorba, ci doar de SCÂRBĂ! Voi nu-l veţi întreba pe Grabovschi. Şi nici pe cei trei fini de cununie ai lui Grabovschi, toţi trei angajaţi ai subdiviziunilor operative de la Serviciul Vamal, prieteni buni cu Tudor Bandiţchi! Îi vom întreba însă noi. Şi nu doar pe Grabovschi şi finii săi. MentoLeaks abia începe!

Va urma.

You may also like

Comments are closed.

By