Elitele politice ÎNGROAPĂ Moldova

a

Directorul Executiv al Centrului Analitic Expert Grup, Andrian Lupușor a declarat la MACRO 2015 că elitele politice din Republica Moldova, în loc să contribuie la ameliorarea situației din țară, o subminează.

„Elitele politice contribuie la  amplificarea dezbinării în societate, perpetuarea controlului politic asupra instituţiilor publice, blocarea agendei de reforme structurale şi compromiterea relaţiilor cu partenerii externi de dezvoltare ale ţării”, a spus Lupuşor.

Potrivit publicației MACRO 2015, Republica Moldova se confruntă cu cele mai mari provocări la adresa securităţii sale economice din 1991 încoace.

„Situație actuală este cauzată de instituţiile de stat slabe şi uşor influenţabile de interese obscure, care au permis propagarea crizei profunde din sistemul bancar, dar şi de recesiunea economică din regiune”.

Lupușor a atras atenția asupra vulnerabilităților din bănci, care amenință stabilitatea sistemului bancar. „Trebuie de consolidat independența Băncii Naționale a Moldovei”.

You may also like

Comments are closed.

By