„DUREREA DE DINŢI” de la Prut. Fiecare a patra țigară de contrabandă din România provine din Moldova

a

Piaţa neagră a ţigaretelor a scăzut în luna mai până la 14,1%, comparativ cu 15,2% în luna martie, conform ultimelor date ale companiei de cercetare Novel Research. Astfel, contrabanda cu țigări în România a scăzut sub media ultimilor patru ani de 14,7%.

„Deşi la nivel naţional tendinţa contrabandei este în scădere, începând cu luna martie 2015, în regiunea cea mai afectată de piaţa neagră, nord-est, nivelul comerţului ilicit se menţine relativ constant şi în luna mai, la 34,2%”, a declarat Marian Marcu, Directorul Companiei de Cercetare Novel Research.

Din punct de vedere al provenienţei, „cheap whites” continuă să deţină cea mai mare pondere pe piaţa neagră, de 55,8%, înregistrând o creştere semnificativă de 15 puncte procentuale faţă de luna martie 2015.

Ponderea produselor provenite din Ucraina (14,1%) şi Moldova (23%) se află în scădere, iar Serbia este relativ constantă (2,2%), potrivit directorului Novel Research.

„A fost o perioadă de eforturi intense. În primele patru luni din 2015, poliţiştii de frontieră au capturat peste 1,5 milioane pachete ţigarete şi au destructurat 10 reţele de crimă organizată. Doar în luna mai, poliţiştii au efectuat peste 200 percheziţii, vizând astfel destructurarea unor grupări infracţionale. Cea de-a patra campanie regională pe care JTI a susţinut-o în parteneriat cu Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, prin Direcţia Generală a Vămilor, desfăşurată în perioada martie- iunie, a înregistrat deja efecte notabile în reducerea pieţei negre, însă doar în regiunile şi în perioadele în care s-a derulat”, a declarat Gilda Lazăr, Director Corporate Affairs & Communications, JTI România, Moldova şi Bulgaria.

You may also like

Comments are closed.

By