DOSAR MORT // Falsul lui Gaburici cu diploma A EXPIRAT

gaburici

Procuratura Generală a anunțat despre terminarea urmăririi penale în cauza penală, intentată conform art. 361 alin. (1) Cod Penal, privind diploma de absolvire a învăţămîntului mediu general, eliberată pe numele fostului premier Chiril Gaburici.

Dosarul a fost clasat la cererea avocaților lui Chiril Gaburici, potrivit cărora a expirat termenul de prescripţie privind tragerea la răspundere penală. Decizia procurorilor este întemeiată pe faptul că infracţiunea prevăzută de art. 361 alin. (1) din Codul Penal face parte din categoria infracţiunilor uşoare şi potrivit art. 60 alin. (1) lit. a) din Codul Penal, termenul de prescripţie în cazul infracţiunilor uşoare este de 2 ani. Diploma falsă a premierului a fost „eliberată” acum 20 de ani.

Amintim că epopeea diplomei de studii a ex-premierului a pornit din martie, în urma unei investigații a Ziarului de Gardă. În cadrul expertizei, efectuată de Ministerul de Interne, au fost audiați profesorii și foștii elevi de la școala unde ar fi învățat Gaburici. Ulterior, acesta a fost chemat pentru audieri la Procuratura Generală, iar a doua zi, pe 12 iunie, Chiril Gaburici a anunțat că demisionează.

You may also like

Comments are closed.

By