Doi tineri ÎNCĂTUȘAȚI: Selectau apartamente la parter și furau doar bijuterii din aur, bani şi tehnică audio-video

casa

Doi tineri, de 16 şi, respectiv, 21 ani, au fost reţinuţi de către ofiţerii de investigaţii ai IP Buiucani al Direcţiei de Poliţie a mun. Chişinău pentru că ar fi pătruns în mai multe apartamente din capitală. În cadrul audierilor, bănuiţii şi-au recunoscut complicitatea în toate furturile. Tinerii ar fi săvârşit cel puţin trei spargeri de locuinţe, doar pe parcursul lunii iunie curent, cauzând daune materiale proprietarilor, în sumă totală de peste 150 000 lei.

Metoda de pătrundere în locuinţe era forţarea cu o rangă metalică a geamurilor din termopan, la care lipseau gratiile din fier. Ei pătrundeau pe timp de zi, după ce se asigurau că proprietarii sunt la serviciu şi alegeau doar apartamentele de la parter. De obicei, din locuinţe sustrăgeau bani, articole din aur şi aparataj audio-video, pe care le vindeau persoanelor de încredere sau în lombard. În context, poliţiştii întreprind acţiuni procesual-penale de depistare şi ridicare a bunurilor furate.

Actualmente ei sunt cercetaţi penal pentru furturi în proporţii mari şi riscă o pedeapsă cu închisoare pe un termen de la 5 până la 10 ani.

You may also like

Comments are closed.

By