DIN NOU LA VOT: Locuitorii din satul Topala își aleg, mâine, primarul

Topala1

Mâine, 12 iulie 2015, va avea loc turul al doilea de scrutin pentru alegerea primarului s. Topala, r-nul Cimișlia.

În buletinul de vot sunt înscrişi primii 2 candidaţi care au întrunit cel mai mare număr de voturi la alegerile din 28 iunie 2015. Înscrierea în buletin a celor doi candidaţi se face în ordinea descrescătoare a numărului de voturi acumulate în primul tur de scrutin.

Conform art. 134, alin. (3) din Codul electoral, la al doilea tur de scrutin se consideră ales candidatul care a obţinut cel mai mare număr de voturi, indiferent de numărul alegătorilor care au participat la alegeri. În caz de paritate de voturi, se consideră ales candidatul care a obţinut cel mai mare număr de voturi în primul tur de scrutin.

Amintim că primul tur de scrutin, desfășurat pe 14 iunie în satul Topala, a fost anulat după ce câțiva săteni au făcut tărăboi în secția de votare, fiind revoltați că persoane din alte localități au venit să voteze în localitatea lor. Ei au spart urne de vot, au rupt buletine și au stricat un calculator.

topala.png6

topala

topala.png8

La 28 iunie curent în localitatea Topala a avut loc votarea repetată. Și de această dată, localnicii au blocat accesul în secția de votare pentru cetățenii care aveau viza de reședință în altă localitate.

Foto: gazeta de sud / publika.md

You may also like

Comments are closed.

By