CURENTUL SE SCUMPEȘTE! ANRE se gândește cu cât

a

Curentul se va scumpi, dar deocamdată nu se cunoaște cu cât. Majorarea tarifului la energia electrică a fost confirmată de directorul ANRE, Sergiu Ciobanu, prezent la audieri în Parlament.

Potrivit lui Ciobanu, distribuitorii de energie au prezentat ANRE calculele vizavi de majorarea prețului cu 50%, dar nu este argumentat urmează mai lucrăm. Noi o să venim cu calcule vizavi de noile tarife care trebuie să apară. Vom stabili cuantumul și valoarea acestor tarife. „ANRE nu o să accepte aceste majorări”.

El a spus că decizia finală vizavi de majorarea tarifului urmează să fie luată de Consiliul de Administrație al ANRE. „Sunt 5 membri în CA, unde experții vin și pun pe masă argumentele, iar fiecare membru este liber să ia decizia. Nu este profesionist să spun cu cât va fi majorat. În momentul în care o să avem tot tabloul, vom discuta solicitările de majorare în ședință publică”, a afirmat Ciobanu.

Deputatul comunist, Artur Reșetnicov l-a întrebat pe Ciobanu, dacă ANRE știe despre salariile fabuloase ale managerilor companiilor de distribuție a energiei și de cheltuielile nejustificate ale companiilor.

Distribuitorii de energie electrică au depus solicitări la ANRE pentru majorarea prețului la curentul electric pentru consumatorii finali. Motivul invocat este deprecierea leului față de dolarul american.

Președintele Gas Natural Fenosa, Silvia Radu afirmă că din cauza tarifelor neajustate, întreprinderea a acumulat datorii de 1,3 miliarde de lei față de centrala de la Cuciurgan. În cadrul audierilor de ieri, organizate de comisia parlamentară pentru securitate, Silvia Radu, a declarat că până acum Fenosa a acoperit o parte din datorii, folosind profitul realizat anul trecut.

Potrivit furnizorului, pentru a evita problemele legate de plata pentru energia electrică, tariful ar trebui să fie majorat. Adică de la 1 leu si 58 de bani la 2 lei si 52 de bani pentru un kilowatt/oră.

You may also like

Comments are closed.

By