Cum a vrut ministerul lui Filip să țepuiască șoferii moldoveni

a

Ministerul Tehnologiei Informației o dă la întors cu obligativitatea schimbării permisului vechi în-ul unul nou și spune deja că probleme cu permisele vechi sunt doar în Grecia și Italia.

„Ținem să precizăm că recomandarea de preschimbare a permiselor de tip vechi este urmare a adresărilor din partea cetățenilor transmise prin intermediul Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene. Potrivit datelor MAEIE, au fost înregistrate sesizări despre imposibilitatea utilizării permiselor de conducere de tip vechi în Italia și Grecia, cetățenii fiind amendați conform legislației statului-gazdă. În acest context, am considerat necesar să informăm populația despre situație creată, recomandând schimbarea permisului de conducere de tip vechi, eliberat în perioada 1995–2008, pe unul de modelului aprobat în anul 2008, care corespunde normelor internaționale, pentru a preveni unele situații neplăcute în cazul călătoriilor auto în Grecia și Italia. Croația, Germania, Finlanda și Marea Britanie nu au fost menționate la acest subiect”, se arată în declarația Ministerului Tehnologiei Informației.

Reacția vine după ce un utilizator Facebook, Sandu Panuș, a făcut publice pe pagina sa de Facebook mai multe răspunsuri de la autoritățile Germaniei, Marei Britanei, Croației și Finlandei, care infirmă declarația făcută anterior de către ÎS CRIS Registru despre necesitatea schimbării permiselor de conducere de tip vechi cu cele de tip nou.

Întreprinderea de stat Registru atenționa anterior conducătorii auto care dețin permise de conducere emise până în anul 2008, că pot avea probleme în UE în condițiile în care acestea au un termen de valabilitate nelimitat.

Înlocuirea permisului vechi cu unul nou costă 320 lei, dacă este emis în 30 zile. Pentru emiterea în termen de urgență au fost stabilite următoarele termene:

– 15 zile calendaristice / 480 lei;

– 5 zile lucrătoare / 960 lei;

– 3 zile lucrătoare / 1280 lei;

– 24 ore / 1600 lei.

You may also like

Comments are closed.

By