Cotidianul britanic Financial Times, scos la vânzare pentru un miliard de lire sterline

a

Editorul prestigiosului cotidian britanic Financial Times (FT), înfiinţat în 1888, este în discuţii avansate cu o companie globală digitală de media în vederea vânzării FT Group, din care face parte publicaţia omonimă şi participaţia de 50% la săptămânalul The Economist, titrează presa internaţională. Preţul pe care l-ar putea obţine Pearson, publisherul FT, ar fi de un miliard de lire sterline (1,4 miliarde de euro), potrivit The Guardian, citat de Ziarul Financiar.

Financial Times are un tiraj global zilnic de 720.000 de exemplare, dar acesta este la jumătate faţă de cifrele de acum zece ani. Însă 70% din cititorii plătitori citesc ziarul online. Numărul de abonaţi ai ediţiei digitale a crescut exponenţial, cu 21% numai în ultimul an, până la 504.000.

Alături de cotidianul britanic, la vânzare ar fi şi restul grupului FT, care include o participaţie de 50% la săptămânalul The Economist. Pearson a cumpărat FT în 1957.

Potrivit Reuters, informaţii apărute recent în presă sugerau că printre potenţialii cumpărători se numără Bloomberg, publisherul german Axel Springer şi Thomson Reuters.

Acum trei ani, FT a desfiinţat ediţia FT Deutschland, editată în Hamburg timp de 12 ani.

Acţiunile Pearson la bursa din Londra au crescut cu 2% astăzi, după anunţ. Compania care editează cărţi de educaţie, are o capitalizare de 10 miliarde de lire.

Financial Times are 2.000 de angajaţi la nivel global, dintre care 600 – în departamentul editorial.

You may also like

Comments are closed.

By