Consiliul Municipal Bălţi a ales doi viceprimari

a

La propunerea primarului Renato Usatîi, viceprimar pentru economie şi finanţe este Leonid Babii, iar viceprimar pe probleme sociale este Lilia Sava.

Consiliul Municipal Bălţi a ales, astăzi, doi viceprimari noi ai oraşului Bălţi, după ce a votat eliberarea din funcţie a foştilor viceprimari – Marina Covali şi Alexandru Usatîi. Primarul municipiului Bălţi a precizat că nu are pretenţii faţă de aceştia şi îşi vor continua activitatea la Primărie în alte domenii.

Renato Usatîi l-a propus pe Leonid Babii pentru funcţia de viceprimar pentru economie şi finanţe, precizând că a primit doar reacţii pozitive despre candidatura lui.

„Nu îmi voi face griji pentru oraş, având un astfel de viceprimar. Sunt convins că împreună vom face multe lucruri bune pentru municipiu. Am auzit despre el că este un om bun, onest, sever şi un manager specific. Mă bucură faptul că are metodele sale de administrare”, a spus primarul.

Majoritatea consilierilor au susţinut propunerea primarului, cu excepţia reprezentanţilor fracţiunii proeuropene Vlad Ghiţu şi Vasile Dobrogeanu.

Leonid Babii este doctor în ştiinţe economice şi a mai deţinut anterior funcţia de viceprimar al municipiului Bălţi în perioada 1999-2001, apoi a activat în calitate de consilier pe listele PCRM. În perioada 2001-2011 a fost director general la fabrica de divinuri S.A. „Barza Albă”, iar apoi a devenit vicedirector al companiei.

Renato Usatîi a propus şi un alt viceprimar pe probleme sociale şi anume consilierul din partea Partidului Nostru, Lilia Sava. Lilia Sava a activat până în prezent în calitate de profesor de limba şi literatura română la Liceul „M. Lomonosov” din Bălţi, iar anterior a fost angajată în calitate de metodistă la Direcţia educaţie, tineret şi sport. Atât Renato Usatîi, cât şi Lilia Sava au dat asigurări că nicio şcoală din Bălţi nu va fi închisă.

Majoritatea consilierilor, cu excepţia celor care s-au abţinut – Vlad Ghiţu, Vasile Dobrogeanu şi Boris Marcoci, au votat pentru candidatura Liliei Sava la funcţia de viceprimar pe probleme sociale.

„Vă aşteaptă o muncă enormă”, i-a spus primarul noului viceprimar Lilia Sava. „În ultima perioadă am auzit multe lucruri negative despre situaţia din sănătate şi educaţie. Trebuie să depuneţi tot efortul pentru ca să nu mai auzim astfel de lucruri, nici eu, nici bălţenii. Aveţi la dispoziţie 3-4 luni pentru asta. Unii colegi şi subalterni nu vă vor simpatiza, dar pentru mine este important să vă iubească orăşenii”, a declarat Renato Usatîi.

Subiectul cu privire la numirea unui viceprimar responsabil de gospodăria comunală nu a fost inclus pe ordinea de zi a şedinţei. Această funcţie este deţinută de Octavian Mahu deja de 8 ani, însă acum el este în concediu. Odată cu revenirea acestui de la odihnă, va fi înaintată o altă candidatură la această funcţie.

La şedinţa Consiliului Municipal Bălţi de astăzi Renato Usatîi a declarat că va fi creată o comisie formată din consilieri, reprezentanţii societăţii civile şi presei, care se va investiga legalitatea construcţiilor din Bălţi din ultimii ani.

În cadrul şedinţei de azi, Usatîi a mai precizat că responsabilii de calitatea drumurilor municipale reparate în ultimii ani, „trebuie să privească filmul „The Shawshank Redemption” („Închisoarea îngerilor”) ca şi film documentar”.

În cadrul Primăriei vor fi făcute şi remanieri de cadre. Primarul de Bălţi a precizat că componenţa şi numărul funcţionarilor publici va fi revizuită cu scopul reducerii angajaţilor cu 20-30%. Potrivit lui, un singur şef ar putea conduce două sau trei întreprinderi municipale, iar activitatea acestora va fi verificată minuţios.

„Nu doar voi vizita întreprinderile municipale, eu voi locui în aceste instituţii”, a declarat Usatîi, adresându-se şefilor întreprinderilor municipale.

Următoarea şedinţă a Consiliului Municipal Bălţi va avea loc pe data de 14 iulie. pe ordinea de zi sunt incluse subiectele privind implicarea investitorilor în dezvoltarea clubului de fotbal Zarea Bălţi.


You may also like

Comments are closed.

By