Compania unui miliardar rus ne va reabilita pista aeroportului Chișinău, tot pe banii rușilor

a

Compania austriacă Strabag AG, la care oligarhul rus Oleg Deripaska deţine circa 25% din capital, urmează să reabiliteze pista de decolare, peronul și căile de rulare ale Aeroportului Chișinău.

Pe lângă lucrările de extindere şi renovare a terminalului, se mai efectuează lucrările de reconstrucţie şi lărgire a suprafeţelor de lucru (pista de decolare/aterizare, peronul, căile de rulare). Proiectul de Modernizare a Infrastructurii Aerodromului prevede majorarea substanţială a indicelui capacităţii portante a învelişurilor pistei de decolare/aterizare pe întreaga lungime de 3 590 metri cu suprafaţa de 167 000 m2, căilor de rulare şi locurilor de staţionare ale aeronavelor până la valoarea de PCN 70, în locul indicelui PCN 51 existent.

Majorarea capacităţii portante va da posibilitatea ca pe AIC să fie deservite toate tipurile de aeronave, fără restricţii. Adiţional, pista de decolare/aterizare va fi lărgită de la 45 m la 60 m. Se construiesc căi de rulare noi şi se reabilitează cele existente pentru a face faţă unui trafic de 21 nave/oră. De asemenea, au fost iniţiate lucrările de reabilitare a pistei vechi a aeroportului, care n-a fost folosită timp de 20 ani. Ca urmare a reconstrucţiei, pista veche va servi drept cale de rulare la pista de decolare/aterizare.

Milionarul moldovean, Ilan Șor, președintele Consiliului de Administrație al companiei Avia Invest, care a primit în concesiune, pe termen lung, Aeroportul Internațional Chișinău spunea că are planuri grandioase vizavi de aeroport, intenționând să majoreze fluxul de pasageri de câteva ori în câțiva ani.

Guvernul a decis darea în concesiune a Aeroportului Internaţional Chişinău pe un termen de 50 de ani către Kolomenski Zavod și Habarovski Aeroport. Concesionarii au promis să investească circa 250 de milioane de euro în modernizarea aeroportului. Ulterior, acționar majoritar a devenit Komaks Air, tranzacție înregistrată în ianuarie 2014.

Concesionarea aeroportului Chișinău a stârnit discuții în societate, în sensul că procedura de concesionare Aeroportului Chișinău a fost una dubioasă.

You may also like

Comments are closed.

By