26.2 C
Chișinău
Thursday, June 24, 2021

CEARTA ALIAȚILOR, BUCURIA AIE 3: Curtea Constituționala a avizat pozitiv modificarea alegerii președintelui țării cu 51 de voturi

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Curtea Constituţională a avizat pozitiv sesizarea liderilor AIE 3 privind modificarea Constituţiei Republicii Moldova în ceea ce priveşte modul de alegere a şefului statului.

În avizul Curții Constituționale se spune că iniţiativa de revizuire a art. 78, alin. (3) din Constituţie provenind de la 46 de deputaţi în Parlament este prezentată de subiectul autorizat şi, în acest sens, este conformă legale.

Proiectul de lege constituţională privind revizuirea art.78, alin. (3) din Constituţie nu depăşeşte limitele de revizuire a Constituţiei impuse de dispoziţiile constituţionale și poate fi înaintat spre examinare Parlamentului.

Proiectul de lege constituţională privind revizuirea art.78, alin. (3) din Constituţie poate fi adoptat după cel puţin 6 luni de la data prezentării iniţiativei de modificare a Constituției.

Avizul Curţii Constituţionale este definitiv, nu poate fi supus nici unei căi de atac, intră în vigoare la data adoptării şi se publică în Monitorul Oficial al Republicii Moldova.

În prezent șeful statului poate fi ales cu două treimi din cei 101 deputați din Parlamentul Republicii Moldova.

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img