CAUZA preliminară care a dus la prăbușirea unei cazarme în Omsk, unde au murit 23 de militari

cazarma

Potrivit informațiilor preliminare, pereții cazarmei din Omsk nu au rezistat sub greutatea plăcii de beton, fapt care a dus la prăbușirea clădirii.

Motivul dezastrului ar fi abaterile în timpul lucrărilor de reconstrucție. Specialiștii susțin că proiectul clădirii ar fi replanificat. De cealaltă parte, reprezentanții Ministerului rus al Apărării afirmă că proiectul nu a fost schimbat, s-au efectuat doar lucrări inginerești, reparația acoperișului, a podelelor și au fost schimbate geamurile.

1126386979

Potrivit Lifenews.ru, lucrările de renovare urmau să fie finalizate în luna iulie curent, soldații fiind cazați ilegal în clădirea în care aveau loc lucrări. Anterior, aceștia locuiau afară, în corturi, după care au fost cazați în cantină și două cluburi. Ulterior, s-a decis ca soldații să treacă cu traiul în „noua clădire”.

Pe internet au apărut imagini filmate chiar în locul tragediei, în timpul lucrărilor de renovare:

Amintim că acoperișul unei clădiri din Siberia care adăpostea un corp de parașutiști s-a prăbușit, duminică noaptea, provocând moartea a cel puțin 23 de militari. Clădirea se află la periferia orașului Omsk.

dcafa8a638d954fdf2785d5d2129ca54__660x

php4wzE5k_537f3142f7c0797cb068f00c

În momentul producerii tragediei, 337 de persoane erau înăuntru, 45 dintre care au fost prinse sub dărâmături. Starea celor internați în spital este medie și gravă.

You may also like

Comments are closed.

By