”CANICULA ÎNCĂLZEȘTE RELAȚIILE”! Moscova acuză: Chișinăul sufocă Transnistria

a

Reprezentantul rus pe probleme politice în conflictul transnistrean, Serghei Gubarev acuză Chișinăul că sufocă Transnistria cu blocada economică instituită după semnarea Acordului de Asociere de către Republica Moldova.

„Transnistria a devenit obiectul presiunilor. Regiunea există practic în condițiile blocadei economice și umanitare. Situația din Transnistria s-a agravat după semnarea de către Republica Moldova a Acordului de Asociere cu UE. Chișinăul a ignorat opinia locuitorilor din stânga Nistrului, care sunt pentru colaborarea cu Uniunea Vamală. Ba mai mult, Chișinăul nu a întreprins nici un pas pentru compensarea intereselor economice a malului stâng și drept ale Nistrului”, susține Gubarev, într-un interviu pentru ITAR-TASS.

El spune că la agravarea situației din Transnistria participă și Ucraina prin acțiunile sale. Este vorba de lupta cu contrabanda, care ar veni din Transnistria.

Gubarev și-a manifestat îngrijorarea și vizavi de negocierile în formatul 5+2 în condițiile în care în anul 2015 nu s-a reușit nici o întâlnire dintre părți. Cauza este înrăutățirea dialogului dintre Chișinău și Tiraspol.

„Așteptăm constituirea noului Guvern la Chișinău, care sperăm să aibă o poziție reală față de conflictul transnistrean și va anula cauzele penale pornite împotriva liderilor de la Tiraspol”, a spus Gubarev.

You may also like

Comments are closed.

By