UPDATE // Bombardierul prăbuşit lângă Habarovsk: S-au găsit toți cei 7 piloți. Doi – au murit

fd55dbef6cb974a430d424e077595d73__660x

UPDATE // Au fost găsiți toți cei 7 membri ai echipajului, doi piloți dintre care au murit.

După câteva ore de căutări, salvatorii au găsit trei persoane, din cele 7, care se aflau la bordul bombardierului, prăbușit în Extremul Orient rus. Unul dintre piloți, care a sărit cu parașuta din avion, a fost găsit mort.

„La moment, au fost depistați trei piloți, unul dintre ei a decedat”, a comunicat o sursă din cadrul organelor de drept, citată de Lifenews.ru.

Amintim, că un bombardier strategic Tupolev Tu-95 s-a prăbușit, marți, într-o zonă nelocuită, la 80 km de orașul Habarovsk. Inițial, s-a anunțat că nu există victime, deoarece echipajul ar fi reușit să părăsească aparatul. Cei șapte membri ai echipajului avionului au primit ordinul de a abandona avionul și au sărit cu parașuta.

Accidentul a avut loc la 09:50 ora Moscovei (06:50 GMT). Potrivit unei surse militare, citate de agenția RIA Novosti, este posibil ca accidentul să fi fost provocat de o eroare tehnică la bord. Unele surse susțin că trei motoare din totalul de patru, s-au oprit.

Este cel de-al șaselea accident,  în care sunt implicate avioane militare ale armatei ruse.

Tot astăzi, un elicopter s-a prăbuşit într-o regiune muntoasă din Elveţia. Aparatul aparţinea companiei Air-Glaciers, specializată în operaţiuni de salvare montană, iar pilotul era singur la bord. Operaţiunile de salvare sunt în plină desfăşurare.

You may also like

Comments are closed.

By