Bogaţii Kazahstanului lasă caii pentru Rolls-Royce-uri

a

În căutarea cumpărătorilor pentru maşini cum ar fi coupe-ul Wraith de 294.000 de dolari, Rolls-Royce a ajuns în Kazahstan, unde oamenii de rând trăiesc cu aproximativ 330 de dolari pe lună, scrie Bloomberg, citat de Ziarul Financiar.

Bogată în petrol şi metale, în fosta republică sovietică există suficienţi cetăţeni avuţi ca să atragă companii ca Rolls-Royce, Bentley şi Maserati. De fapt, numărul kazahilor care au comandat noul SUV al Bentley îl depăşeşte pe cel al ruşilor.

În condiţiile în care cererea de articole de lux, venită din China, încetineşte, locuri precum Kazahstanul şi Azerbaidjanul devin teritorii din ce în ce mai fertile pentru producătorii celor mai scumpe maşini din lume.

Cererea pentru automobile foarte scumpe, venită de pe astfel de pieţe de frontieră, este aşteptată să avanseze cu mai mult de 9% pe an până în 2020, comparativ cu creşterea estimată de 2% pentru America de Nord şi Europa, potrivit proiecţiilor HIS Automotive. Patru din şase dealeri lan­saţi de Rolls-Royce anul trecut, au fost pe pieţe emergente. „Kazahii obişnuiau să se dea mari cu caii. Acum, locul cailor a fost luat de maşini scumpe“, afirmă Beibit Alibekov, proprietarul unei companii media. Fără îndoială, însă, pieţe pre­cum cele ale Kazahstanului şi Azer­baid­ja­nului, nu vor înlocui China, unde cererea este aşteptată să înregistreze o creştere anuală de 6% în următorii cinci ani. Deşi cererea de bunuri de lux încetineşte în China, piaţa chineză este în continuare cea mai mare piaţă auto din lume.

You may also like

Comments are closed.

By