ALARMANT! Unul din doi elevi din Republica Moldova sunt fumători

a

Potrivit unui studiu al CBX AXA, elevii încep să fumeze încă din timpul copilăriei şi sunt expuşi publicităţii produselor de tutungerie în fiecare zi.

Astfel, potrivit analizei, 49,2% dintre elevi au început fumatul până la vârsta de 10 ani, dintre care 54,1% sunt băieți și 40,5% – fete.

Respondenții au menționat că se întâlnesc cu publicitatea produselor de tutungerie lângă școală, casă şi la magazine. Copiii cunosc daunele țigărilor, dar sunt atraşi de ambalajul atrăgător al ţigărilor, dar şi de aroma produselor de tutun.

Experţii de la CBX AXA au afirmat că publicul-țintă al producătorilor de țigări sunt nefumătorii, și îndeosebi persoanele cu vârsta sub 18 ani, pentru a-i face consumatori fideli ai produselor de tutungerie.

Analiza arată că, de cele mai multe ori, părinții evită discuțiile privind efectele tutunului. Ba mai mult, copii recunosc că de cele mai multe ori sunt trimiși de părinţi pentru a le cumpăra ţigări.

Specialiştii care au realizat studiul susţin că principala cauză care împinge tinerii spre vicii este relaţia deficitară cu familia.

În Islanda, spre exemplu, tinerii sunt încurajaţi să petreacă mai mult timp cu părinţii şi rudele. Astfel, cei care merg la piscină cu unul dintre părinţi primesc abonamente gratuite. În plus, alcoolul şi tutunul se vinde după reguli foarte severe.

Măsurile au dat roade. În ultimii 15 ani, numărul tinerilor islandezi care fumează sau beau a scăzut de 8 ori.

You may also like

Comments are closed.

By