Agricultorii ARȘI de CANICULĂ și lăsați fără bani de MAHARII politici

a

Vorbărie pentru sprijinul agricultorilor. Aceștia așa și nu au obținut majorarea fondului de subvenționare și promisele credite în condiții preferențiale.

Comisia specială pentru elaborarea și aprobarea de către Parlamentul Moldovei a pachetului de modificări legislative în vederea susținerii agricultorilor nu a reușit să soluționeze problema.

„Chestiunile considerate strategice, privind majorarea Fondului de subvenționare și creditarea, nu au fost soluționate. Ele au fost amânate până când noul Guvern va identifica sursele de finanțare. Da, pentru o parte dintre probleme au fost găsite soluții de compromis, dar acest lucru nu soluționează problema decapitalizării acute a agriculturii. Săptămâna viitoare reprezentanții organizațiilor producătorilor agricoli vor discuta acțiunile lor de mai departe”, a explicat președintele Uniagroprotect, Alexandru Slusari.

Slusari a precizat că anterior președintele Parlamentului, Andrian Candu declara că va găsi soluții pentru ieșirea din impas a agricultorilor.

„În discuții am văzut atitudinea preconcepută vizavi de fermieri, și preocuparea în legătură cu negocierile cu investitorii străini. Deocamdată, nu au venit nici un creditor străin și nici nu se știe dacă va veni. Eu întotdeauna am crezut că obiectivul principal al guvernării este de a proteja producătorul autohton, dar asistăm la lucruri contrare”, a menționat Slusari.

Producătorii agricoli s-au ales doar cu scutirea impozitului pe profit, care urmează să fie reinvestit.

Agricultorii urmează să se întâlnească, săptămâna viitoare, și să decidă cum vor proceda mai departe în condițiile în care termenul limită asumat de Candu pentru soluționarea problemelor agricultorilor este 15 iulie.

Amintim că, nemulțumiți de majorarea prețurilor la motorină, reprezentanții mai multor asociații de fermieri din R. Moldova au amenințat, la sfârșitul lunii mai curent, că vor ieși la protest.

Agricultorii au renunțat la protest după ce au primit asigurări de la președintele Parlamentului, Andrian Candu că le va asculta doleanțele și vor încerca să identifice împreună soluții pentru problemele cu care se confruntă agricultorii moldoveni.

În acest sens, a fost creată Comisia parlamentară specială pentru elaborarea și aprobarea pachetului de modificări legislative în susținerea agricultorilor. Proiectele convenite în cadrul lucrărilor comisiei urmează a fi adoptate de Parlament până la sfârșitul sesiunii de primăvară-vară a Parlamentului.

You may also like

Comments are closed.

By