51 de ani după gratii pentru omorul unei femei de afaceri de la Ciocana

inchisoare

Trei locuitori ai raionului Ialoveni au fost condamnaţi la 25, 14 şi, respectiv, 12 ani de închisoare. Sentinţa a fost pronunţată după ce Procuratura sect. Ciocana a demonstrat vinovăţia celor trei de comiterea omorului premeditat, tîlhăriei, purtarea şi păstrarea ilegală a armelor. Amintim, că la finele anului 2013, cei trei au asasinat o femeie pe strada Igor Vieru din capitală.

Cazul a avut loc în seara zilei de 16 decembrie. Inculpaţii au aşteptat victima în scara blocului în care aceasta locuia, având scopul de a o deposeda de geantă.

scara_bloc1

Aceștia au planificat din timp comiterea crimei, au acumulat informaţii despre activitatea desfășurată de victimă, regimul de viaţă şi modalitatea colectării banilor de la punctele de realizare a peştelui, a căror proprietară era.

Deoarece femeia a opus rezistenţă, atacatorii i-au aplicat o lovitură cu cuţitul în regiunea inimii, i-au smuls geanta şi au fugit cu un automobil într-o direcţie necunoscută. În urma leziunilor grave, victima, în vîrstă de 35 de ani, a decedat pe loc.

Potrivit materialelor cauzei penale, în geanta victimei se aflau bani, bijuterii din aur şi lucruri de preţ, estimate la peste 93 mii lei. În continuare, făptuitorii au împărţit banii şi bunurile materiale sustrase, folosindu-le în scopuri personale.

În cadrul acţiunilor realizate de Procuratura sect. Ciocana în comun cu Ministerul Afacerilor Interne, au fost identificaţi autorii crimei, iar în ianuarie 2014 inculpaţii au fost reţinuţi. Aceştia s-au dovedit a fi trei locuitori ai raionului Ialoveni, cu vîrstele cuprinse între 33 şi 35 de ani, anterior judecaţi.

Pe lîngă pedeapsa închisorii, inculpaţii au fost obligaţi să-i achite succesorului părţii vătămate un prejudiciu moral şi material de 368 mii lei.

Sentinţa este cu drept de atac în modul stabilit de lege.

You may also like

Comments are closed.

By