ZIS ŞI FĂCUT: Hârtia de WC moldovenească, LUX pentru moldovenii din Transnistria. Şeviuk a introdus taxe pentru un şir de produse

a

Guvernul de la Tiraspol a introdus de miercuri taxe vamale speciale pentru mai multe mărfuri importate. Justificarea a fost pentru a proteja producătorii locali de mărfuri de lapte, făină, cofetărie, hârtie igienică, apă gazată.

Conform documentului, taxa la importul pachetelor de 1 litru de lapte va fi de 15% din costul vamal, dar nu mai puţin de $0,2, taxa este valabilă şi pentru Acelaşi lucru vizează şi untul în pachet de cel mult 1 kg. La chefir şi iaurt taxa este de 10%, dar nu mai puţin de $0,15, la brânză şi caşcaval – 5% sau $0,2.

Pentru biscuiţi taxe este de 10% sau $0,3 pentru 1 kg, napolitane – 5% sau 0,3%, apă minerale sau gazate, inclusiv dulci – 10% sau $0,05 pentru 1 l, pentru făina de grâu şi secară – 5-10%.

De asemenea, hârtia igienică este taxată cu 10% din valoarea din vamă.

Decizia este condiţionată de faptul că pe fundalul menţinerii administrative a cursului rublei ruseşti, mărfurile produse în Transnistria au devenit necompetitive, inclusiv faţă de cele produse în Moldova şi Ucraina.

You may also like

Comments are closed.

By