ZI NEAGRĂ: Peste 80 de persoane au murit în atacurile teroriste din Tunisia, Franța, Somalia și Kuweit (FOTO / VIDEO)

zwiweuregs

O serie de atacuri teroriste au zguduit, vineri, Franța, Tunisia, Kuweit și Somalia.

FRANȚA

O persoană și-a pierdut viața și alte două au fost rănite după ce indivizi necunoscuți au intrat cu o mașină în incinta uzinei de gaze industriale din Saint-Quentin-Fallavier, din apropiere de Lyon (centru-est). Atacatorii au pătruns în interior cu un vehicul ce avea autorizație de acces.

Potrivit media franceze, la locul atentatului a fost găsit un bărbat decapitat, alături de un steag cu inscripții islamiste. Ulterior, s-a stabilit că persoana decapitată este managerul unei societăți de distribuție din aceeași zonă, iar autorul atacului, Yassin Salhi, în vârstă de 35 ani, era angajat ca șofer al respectivei societăți, transmite AFP.

Capul victimei a fost găsit agățat de gardul uzinei ce aparține grupului american Air Products.

franta

KUWEIT

Alte cel puțin 25 de persoane și-au pierdut viața și 202 au fost rănite într-un atentat antișiit care a avut loc într-o moschee din capitala emiratului Kuweit. Atentatul a fost revendicat de gruparea jihadistă Statul Islamic.

Police cordon off the Imam Sadiq Mosque after a bomb explosion following Friday prayers, in the Al Sawaber area of Kuwait City

Un membru al parlamentului din Kuweit, Alil al-Salih, a declarat că oamenii erau în genunchi în timpul rugăciunii, atunci când a avut loc o explozie puternică. El a afirmat că atentatul a fost comis de un bărbat kamikaze pe nume Abu Suleiman al-Muwahed.

TUNISIA

Cel puțin 37 de persoane, inclusiv turiști străini (britanici, germani şi belgieni), au fost ucise vineri de către un bărbat înarmat. Atacatorul a deschis focul pe plaja hotelului Imperial Marhabaele, situat în apropierea localităţii Sousse. În timpul atacului alte 20 de persoane au fost rănite, printre care o ucraineancă care a fost rănită în picior, notează unian.net. Un martor, care în timpul focurilor de armă s-a baricadat în camera sa de hotel, a declarat că printre victime se număra și un copil.

cibe_0zveaadkqs_78930500

Bodies of tourists shot dead by a gunman lie near a beachside hotel in Sousse, Tunisia

atac-terorist-in-tunisia-soldat-cu-cu-cel-putin-37-de-morti-18508542

tunisia_sousse_attack_28435800

Teroristul avea arma în umbrela de plajă. Acesta a fost împușcat în schimbul de focuri cu forțele de poliție.

SOMALIA

Zeci de soldați au fost uciși în Somalia într-un atac comis de islamiști ai milițiilor shebab la o bază a forței Uniunii Africane (UA). Martorii susțin că este vorba despre cel puțin 50 de morți. Atacul a avut loc într-o regiune în care accesul este dificil, situată la 100 de kilometri nord-vest de capitala Mogadishu.

somalia

You may also like

Comments are closed.

By