ZI DECISIVĂ pentru Guvernul Ponta. Parlamentul votează moțiunea de cenzură a Opoziției

a

Premierul român Victor Ponta a ajuns în Parlament. În câteva minute vor începe declaraţiile de la pupitrul Camerei Deputaţilor şi apoi aleşii vor trece la votarea moţiunii de cenzură, scrie romanialibera.ro.

Parlamentarii României votează, vineri, moțiunea de cenzură a PNL împotriva Guvernului Ponta.

Moţiunea de cenzură inititulată „Victor Ponta – demis pentru exces de putere prin blocarea alegerilor. Dreptul la vot nu e o lozincă!” este semnată de 183 de parlamentari, dintre care 12 de la PSRO şi doi de la grupul democrat-popular, restul fiind deputaţi şi senatori ai PNL.

În timp ce Alina Gorghiu s-a arătat încrezătoare că moțiunea va trece, Vasile Blaga a declarat că, ”calculul matematic” nu este în favoarea liberalilor.

Pentru a fi adoptată, moţiunea ar trebui să fie votată de 278 de parlamentari, adică jumătate plus unu din numărul aleşilor, iar, în acest moment, matematic, PNL nu a reuşit să adune aceste voturi.

Cu toate acestea, mai mulți deputați din PSD, dar și deputați neafiliați au anunțat, vineri, că vor vota pentru moțiunea de cenzură împotriva Guvernului. Parlamentarii au anunțat că au luat această decizie în urma afirmațiilor jignitoare ale lui Ioan Rus cu privire la românii care lucrează în străinătate.

Parlamentarii social-democrați vor fi prezenţi, vineri, la moţiunea de cenzură depusă de PNL împotriva Guvernului, dar nu vor vota. Și UNP a anunțat că nu va vota moțiunea inițiată de liberali.

You may also like

Comments are closed.

By