Voronin: PCRM va vota pentru demisia Guvernului. Pe Gaburici l-au pus în „cruciok” că le trebuia premier de buzunar

a

PCRM va susţine demisia Guvernului Gaburici, dar nu crede că va vota pentru un nou Executiv, a declarat liderul PCRM, Vladimir Voronin, într-o conferinţă de presă.

„Votăm, demisia lui Gaburici, dar nu suntem pregătiţi pentru votarea altui Guvern. O să convocăm plenara partidului şi o să discutăm dacă vom vota alt Executiv, dar cel mai probabil nu vom participa la formarea lui”, a explicat Voronin.

PCRM s-a arătat nemulţumit de actualul Guvern în condiţiile în care, după cum spune Voronin, sunt câţiva miniştri care nu au ce căuta în Guvern. „Acesta de la apărare se culcă şi se scoală cu NATO în braţe, domnişoara Maia Sandu şi ministrul Economiei, pe care nu l-am auzit să vorbească”.

Liderul PCRM a explicat cum a fost ales Gaburici în fruntea Executivului. „Coaliţiei de la guvernare i-a trebuit un premier de buzunar. I-au găsit problema cu diploma după 26 de ani şi l-au pus în cruciok ca să semneze decizii cu acordarea de miliarde. Îmi pare bine că Gaburici a rezistat” .

Comunistul Voronin a mai spus că în prezent guvernarea se ocupă cu lucruri foarte urâte. „O să închidă şi mai departe ce au de închis, instituţii de învăţământ, care sunt finanţate din bugetul de stat. O să fie o explozie socială, dacă aşa o să continue mai departe”.

You may also like

Comments are closed.

By