VIDEO // Vezi cum fură doi minori automobilele dintr-o parcare de la Botanica

furt

Doi minori cu vârstele de 14 ani, originari din Ialoveni şi din Chişinău, au fost reţinuţi de către ofiţerii de investigaţii ai IP Botanica al Direcţiei de Poliţie a mun. Chişinău, pentru faptul că ar fi răpit două unităţi de transport de modelele ”Mazda” şi ”Peugeot”. Potrivit informaţiilor constatate, minorii le-ar fi răpit din sectorul Botanica, fiind parcate pe bulevardul Dacia şi strada Zelinschi. Despre dispariţia automobilelor, proprietarii au alertat poliţia în zilele de 25 şi, respectiv, 26 iunie curent.

În cadrul audierilor minorii şi-au recunoscut complicitatea cu lux de amănunte, motivând că astfel ar fi dorit să se plimbe prin oraş. Potrivit lor, automobilele le împingeau, apoi le porneau cu ajutorul unei şurubelniţe. La unul dintre automobile parbrizul lateral era deschis, fapt ce le-a permis să intre cu uşurinţă în interior, iar la al doilea automobil au forţat lacătul de la portieră. Ulterior, unităţile de transport erau abandonate, iar un automobil a fost găsit de poliţişti pe traseul Chişinău–Anenii Noi.

Anterior aceşti minori au fost reţinuţi de poliţie pentru mai multe infracţiuni patrimoniale. În acest context au fost iniţiate două cauze penale pentru răpirea mijlocului de transport. Legislaţia penală în vigoare prevede o pedeapsă cu închisoare pe un termen de la 3 până la 5 ani.

You may also like

Comments are closed.

By