(VIDEO) Usatîi a atenţionat despre noi provocări şi a rugat activiştii să nu îmbrace tricouri cu simbolistica partidului pe 14 iunie

usatii renato

Liderul Partidului Nostru a mai anunţat că autorităţile intenţionează să falsifice rezultatele alegerilor prin utilizarea, în ziua alegerilor, a aşa-zisului „carusel” 

În cadrul conferinţei de presă, susţinute astăzi, 12 iunie, Renato Usatîi a declarat că, potrivit informaţiilor din surse demne de încredere, în ziua alegerilor, în localităţile în care candidaţii Partidului Nostru vor câştiga în primul tur sau vor trece în turul doi, vor fi organizate provocări. Este vorba despre Bălţi, Râşcani, Făleşti, Glodeni, Cahul şi alte oraşe şi sate. Liderul Partidului Nostru susţine că este planificată o acţiune de corupere a alegătorilor din partea unor oameni care vor purta tricouri cu simbolistica Partidului Nostru, aceştia vor împărţi pachete cu diferite produse alimentare, hrişcă, orez, dar şi ziare de partid, în interiorul cărora vor fi puşi bani.

„Aceste acţiuni sunt planificate intenţionat cu scopul de a cere repetarea alegerilor, din cauza coruperii alegătorilor. În legătură cu acest fapt, mă adresez către toţi susţinătorii noştri din toată ţara, inclusiv către Comisia Electorală Centrală, Procuratură şi MAI. Nu am nevoie să ofer orez şi bani, pentru a câştiga la Bălţi din primul tur, este pur şi simplu amuzant. La Bălţi vom obţine nu mai puţin de 60% din primul tur!”, a declarat Usatîi, precizând că are „deplină încredere în forţele proprii, mai ales că şi sondajele arată asta”.

Usatîi a declarat că în ziua alegerilor activiştii formaţiunii pe care o conduce nu vor fi îmbrăcaţi în tricouri cu simbolistica partidului, iar „oamenilor care vor fi pe data de 14 iunie în tricouri de partid şi vor împărţi ceva alegătorilor, se poate de dat la moacă, iar cel mai bine ar fi să fie arestaţi, pentru că aceste persoane vor fi provocatori”.

Liderul Partidului Nostru a precizat că este îngrijorat de situaţia legată de faptul că Î.S. „Registru” a remis masiv în raioane formulare de tip „F9”, aşa-zisele acte de identitate provizorie, care ar putea permite unui singur alegător să voteze multiplu.

„Astăzi, actuala guvernare îşi poate îmbunătăţi situaţia într-un raion sau altul printr-o singură metodă – aşa-zisul „carusel”. Doar astfel îşi mai pot întări poziţia”.

Usatîi a explicat că a organizat conferinţa de presă pentru a preveni provocările şi a subliniat că, indiferent de ce urmează să se întâmple, alegerile parlamentare anticipate vor avea loc în toamna acestui an.

Sursă: RU1.md

You may also like

Comments are closed.

By