Vicol condamnat la 6 ani de închisoare în dosarul în care era și șefu’ interceptat! De ce Filat e liber?!

filat vicol

Faptul că Nicolae Vicol a fost condamnat la 6 ani de pușcărie ar trebui să le dea de gândit susținătorilor lui Vlad Filat, dacă mai are din aceștia…

Dacă este să stăm strâmb și să gândim drept, Vicol a fost condamnat inclusiv pentru niște interceptări în care vocea lui Șefu’ făcea trafic de influență cerând rasslaboane fiscale pentru unii și blocarea/deblocarea conturilor pentru alții.

Așadar, la ce trebuie să se gândească acum potențialii susținători (pe zi ce trece tot mai puțini)? La două lucruri.

1. Vlad Filat „uită” să-și mai scoată oamenii devotați din rahatul în care îi bagă și îi trădează, aruncându-i la gunoi ca pe niște cârpe.

2. De ce Vlad Filat nu este condamnat și el la închisoare, mai ales că un rol important în infracțiune l-a avut anume el. Mai bine zis – cel mai important rol.

Răspunsurile sunt la suprafață. Or, Vlad Filat asta este – un trădător ordinar care s-a protejat doar pe sine, mergând în genunchi la Plahotniuc și rugându-l să nu strice alianța și viitorul european al țării. În schimb l-a jertfit pe Vicol. Un „gest demn” de un „conducător de oști” fie ele și politice.

Filat înțelege că de fapt condamnarea lui Vicol e o lovitură dură pentru el, și asta confirmă acuzațiile la adresa lui, de aceea este acum și mai periculos. Oamenii lui din partid ar trebui să se simtă și mai amenințați de trădare, or, Filat a intrat deja într-un proces ireversibil de descompunere. Proces în care va jertfi cu oricine numai ca să-și întindă agonia dinaintea morții sale obștești.

Va merge și la Plahotniuc, și la Usatîi, dacă trebuie și îi va pupa și în cele mai dosite locuri numai ca să scape. Între timp, oamenii lui se vor pomeni toți ca unul în situația lui Vicol – în care unica salvare este fuga.

Acum întrebarea este dacă se vor lăsa pupați acei oameni care îi pot decide soarta și dacă „vor mai pune botul” la poveștile despre viitorul țării.

colaj: protv.md

You may also like

Comments are closed.

By