VESTE BUNĂ de la Guvern! Sute de localităţi vor beneficia de fonduri pentru reparaţia drumurilor

drum

Guvernul a aprobat modificări şi completări la Fondul Rutier pentru anul 2015, prin care se continuă Programul de reparaţii a drumurilor din intravilanul localităţilor. Astfel, pentru lucrările de reparaţie a drumurilor de acces la instituţiile de menire socială din sate şi oraşe au fost alocate 452 milioane de lei.

În document se specifică că, după consultările cu administraţiile publice locale, a fost elaborată lista cu 707 de obiective care vor beneficia de reparaţie.

„Prioritatea va fi acordată drumurilor de acces spre școli, centre medicale și alte obiecte sociale”, a precizat ministrul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, Vasile Botnari.

Fondul Rutier pentru anul 2015 este de 1 miliard 523 milioane 748 mii lei, în creştere cu 159,5 milioane lei faţă de anul trecut.

Fondul rutier este utilizat pentru finanţarea întreţinerii, reparaţiei şi reconstrucţiei drumurilor publice naţionale şi locale, a administrării și a proiectării drumurilor publice, dar şi pentru procurarea tehnicii şi utilajului necesar întreținerii drumurilor, notează Serviciul de presă al Executivului.

You may also like

Comments are closed.

By