Usatîi: „Moldtelecom şi Calea Ferată din Moldova vor fi vândute, iar asta e o infracţiune!”

a

Liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi, a declarat, la emisiunea POLITICA de la TV7, că întreprinderile „Moldtelecom” şi „Calea Ferată din Moldova” vor fi vândute în curând, la preţuri reduse, unor companii din România. În opinia lui Usatîi, asemenea instituţii strategice pentru Republica Moldova nu trebuie să fie vândute nimănui.

Potrivit lui Usatîi, aceste două întreprinderi deja înregistrează pierderi, este vorba despre o situaţie artificială, creată pentru a le aduce în prag de faliment.

„În prezent, se lucrează intensiv pentru a aduce aceste întreprinderi la faliment. Partenerii europeni sunt nemulţumiţi de această situaţie. Un ambasador european m-a rugat să fac public acest fapt pentru a informa cetăţenii şi a preveni cumva această afacere dubioasă. Cum poţi vinde astfel de obiecte unor proprietari străini? Este o infracţiune!”, a precizat Usatîi.

Usatîi consideră că “pistele de decolare/aterizare și căile ferate sunt obiecte strategice care nu pot fi date în concesiune”.

În prezent, întreprinderile de stat „Calea Ferată din Moldova” şi „Moldtelecom” sunt, practic, controlate de proprietarul Partidului Democrat, oligarhul Vladimir Plahotniuc.

You may also like

Comments are closed.

By