Usatîi: În Moldova sunt peste 500 de români care au scopul de a destabiliza situația

usatii

Pentru destabilizarea situației din Republica Moldova, în ajunul alegerilor locale din 14 iunie, la Chișinău au venit peste 500 de cetățeni români. Declarația aparține liderului Partidului Nostru, Renato Usatîi.

“Cel mai îngrijorător este cucerirea țării printr-o lovitură de stat militară care va duce la anularea scrutinului din 14 iunie”, a spus Usatîi la emisiunea “Пятница с Анатолием Голя”, de la RTR-Мoldova.

Potrivit lui Renato Usatîi, în timpul manifestației de protest din 7 iunie, pe care o va organiza Platforma Civică ”Demnitate și Adevăr” (DA), se pregătesc provocări despre care Partidul Nostru a anunțat, anterior, organele de drept. Usatîi susține că la destabilizarea situației va participa atât președintele PLDM, Vlad Filat, cât și liderul PL, Mihai Ghimpu.

”PLDM și-a instruit activiștii ca să vină la Chișinău, duminică, după prânz”, susține liderul PN.

Cât privește intenția lui Mihai Ghimpu de a parca în PMAN autovehicule și autocamioane de mare tonaj în cadrul mitingului PL, planificat în aceeași zi cu DA, Usatîi consideră că are drept scop, la fel, provocarea situației.

Renato Usatîi spune că la mitingurile DA și PL ar putea să-și facă apariția provocatori cu tricouri, având simbolul ”Partidului Nostru”, care vor încerca să provoace neliniști. O altă provocare ar fi devastarea oficiului ”Partidului Nostru”.

“Ghimpu vrea un loc sub soare înaintea lui Plahotniuc. Ei îl pierd pe Voronin (în calitate de partener) după alegerile locale și acesta este unul din testele pe care Ghimpu trebuie să-l susțină ca să dovedească că este partener cu Plahotniuc”, a declarat Usatîi.

“La moment, în Chișinău se află peste 500 de cetățeni ai României, care au venit cu scopul de a participa la aceste evenimente”, a mai adăugat Usatîi. Unii dintre acești potențiali provocatori, se dau drept sportivi și locuiesc în căminele Colegiului Financiar.

”Ei vor face tot posibilul ca să rămână la putere. Este clar că, împreună, Partidul Nostru și Partidul Socialiștilor va acumula 60-70% din voturi, și consilieri, și primari, iar alegerile parlamentare anticipate vor avea loc toamna, cel mult în aprilie 2016”, a conchis liderul PN.

You may also like

Comments are closed.

By