Un şofer de microbuz va sta şase ani după gratii pentru că a omorât trei pasageri

a

Procuratura din Chişinău anunţă despre condamnarea la 6 ani de detenţie a şoferului microbuzului de pe ruta 171, care în toamna anului trecut a provocat un accident rutier, soldat cu 3 morţi şi doi răniţi. De asemenea, inculpatul a fost privat de dreptul de a conduce mijloace de transport timp de 5 ani şi obligat să achite succesorilor părţilor vătămate un prejudiciu material de 50 mii lei.

Verdictul a fost dictat de Judecătoria Buiucani, după ce procurorii au demonstrat vinovăţia inculpatului de comiterea infracţiunii prevăzute de art.264 alin.(5) Cod penal (încălcarea regulilor de securitate a circulaţiei sau de exploatare a mijloacelor de transport de către persoana care conduce mijlocul de transport, soldată cu decesul a trei persoane).

Tragedia a avut loc pe 15 octombrie 2014, pe str.Calea Ieşilor, când inculpatul, care se afla la volanul unui microbuz de pe ruta 171 a ieşit pe contrasens şi s-a tamponat frontal cu un autocamion care se deplasa regulamentar din sens opus. În rezultatul impactului, şoferul camionului şi doi pasageri din microbuz au decedat, iar alte două persoane, care la fel se aflau în microbuz, s-au ales cu diferite traumatisme.

În urma leziunilor primite, şoferul recunoscut culpabil de producerea accidentului a pierdut 60 la sută din capacitatea de muncă. Acesta şi-a recunoscut integral vina.

Sentinţa este cu drept de atac în modul stabilit de lege.

You may also like

Comments are closed.

By