Un oficial european a dezvăluit adevăratul motiv pentru care a eşuat alianţa dintre PLDM, PD şi PL

a

Elmar Brok, preşedintele Comisiei pentru politică externă a Parlamentului European, într-o declaraţie făcută la Washington, susține că alianţa PLDM, PD şi PL a eşuat ca urmare solicitării PL a unui procuror european. Declaraţia video a lui Brok a fost prezentată de PL într-o conferinţă de presă.

Oficialul european susţine că PLDM-ului şi PD-ului nu le place ideea unui Procuror General independent. El ar putea fi cel mai mare obstacol în lupta cu corupţia. Este cel mai mare obstacol care împiedică ajungerea la un numitor comun cu PL. Ei (PLDM şi PD) devin nervoşi, dar să fii gata să lupţi cu corupţia este o condiţie de aderare la UE. Acest lucru este unul dintre motivele pentru care PL nu este admis la guvernare.

Liderul PL, Mihai Ghimpu afirmă că dacă s-ar fi ținut cont de tot ce a propus PL-ul la constituirea alianţei, lucrurile s-ar fi mişcat altfel, dar aşa avem un premier fără diplomă, un miliard furat și o guvernare minoritară de jure, dar cu PCRM şi o sărăcire a populaţiei de-facto.

You may also like

Comments are closed.

By