Un grup de moldoveni și români aduceau bani FALȘI din Uniunea Europeană în Moldova

retinuti

Din grupare fac parte 11 persoane, cu vîrsta cuprinsă între 19 și respectiv 43 de ani, domiciliați în mun. Chișinău, orașul Ungheni, Nisporeni și județul Bacău, România, suspectați de fabricarea și punerea în circulație a semnelor bănești false.

Astfel, în urma investigațiilor efectuate de către angajații Inspectoratului Național de Investigații în comun cu Brigada de combatere a crimelor organizate din Iași, s-a stabilit că din grupare fac parte 3 cetățeni români și 7 moldoveni, care introduceau în Moldova bani prin contrabandă din Uniunea Europeană.

Totodată, la 2 iunie, curent, Poliția din orașul Iași, România, au reținut în flagrant, doi membri ai grupării, cetățeni moldoveni, în timp ce achiziționau 2 000 euro falși de la un cetățean român.

euro falsi

Ca urmare a perchezițiilor desfășurate concomitent atît pe teritoriul României cît și în Republica Moldova, la domiciliile și în automobilele suspecților au fost depistate și ridicate telefoane mobile, tehnică de calcul, euro falși și sume de bani provenite din activitatea infracțională.

bani falsi

În acest caz a fost inițiată o cauză penală în baza art. 236 al 2 Cod Penal al RM. Conform legislației în vigoare persoanele culpabile de „Fabricarea sau punerea în circulație a semnelor bănești false sau a titlurilor de valoare falsă” se pedepsesc cu închisoare de la 7 la 15 ani, iar persoana juridică se pedepsește cu amendă în mărime de la 20 000 la 60 000 de lei, cu privarea de drepturi de a exercita o anumită activitate.

You may also like

Comments are closed.

By