Un fost ministru al Apărării, cu milioane în cont şi cu business în televiziune, a intrat în CA-ul celui mai mare producător de conserve

a

Fostul ministru al Apărării, Valeriu Pleșca a fost ales preşedintele Consiliul de Administraţie al celui mai mare producător de conserve, Natur Bravo, anunţă sursele portalului moldova24.info.

Din anii 1990, Valeriu Pleșca a ocupat mai multe funcții în diferite companii, iar din 2004 până în 2007, pe vremea guvernării PCRM, a deținut funcția de ministru al Apărării.

Anul trecut a candidat la alegerile Parlamentare şi a acumulat un scor infim, sub 1%. Dânsul a mai candidat şi la alegerile din 2010, dar nu a reușit să treacă pragul electoral, acumulând 0,12% din sufragii.

Potrivit declaraţiei sale de avere, depusă la CEC, de la 1 decembrie 2012 până în decembrie 2013 Pleșca a avut un salariu de 47 921 de lei de la locul de muncă de bază, din moștenire a încasat 750 mii de lei, sub formă de dividende – 2250 euro, iar din alte surse 1,425 mil. de lei. Pleșca mai are depozite bancare de 50 mii USD.

Fostul ministru al Apărării deține un apartament, două terenuri – de 0,77 ha și, respectiv, 2,44 ha.

În ceea ce privește automobilele pe care le are în proprietate, în declarația pe venit Pleșca indică un camion Ural și un autoturism Mercedes-Benz, fără să precieze și costul acestora.

Pe lângă faptul că este milionar, Valeriu Pleșca mai are participații în 5 companii. La Green Farm, care se ocupă cu afacerile în biomasă, deține 100% din capitalul companiei, iar la MBC, postul de televiziune specializat pe economie, deține 50%. La celelalte companii cota este nesemnificativă.

You may also like

Comments are closed.

By