Un avocat a cerut 135 mii de lei ca să astupe traficul de persoane al unui inculpat

a

Procuratura Anticorupţie anunţă despre reţinerea în flagrant a Şefului Baroului de Avocaţi al sectorului Rîşcani al capitalei pentru comiterea traficului de influenţă.

Operaţiunea de reţinere a avut loc în seara zilei de ieri, după ce acţiunile coruptibile ale avocatului au fost documentate timp de mai multe luni. Astfel, acesta a pretins de la o persoană învinuită de comiterea traficului de persoane 135 mii lei.

Pentru această sumă, avocatul i-a promis învinuitului că-i poate influenţa pe reprezentanţii Centrului pentru Combaterea Traficului de Persoane din cadrul MAI să emită o decizie favorabilă în privinţa sa, precum şi să-i determine pe judecătorii Curţii de Apel Chişinău să nu-i schimbe măsura preventivă – arestul la domiciliu, aplicată de instanţa de fond.

Acesta a fost reţinut de procurorii anticorupţie, de comun cu Serviciul Protecţie Internă şi Aticorupţie al MAI, în incinta Baroului de Avocaţi sect. Răşcani, imediat după primirea ultimei tranşe de bani, solicitate de la învinuit.

Pentru comiterea traficului de influenţă, legislaţia prevede amendă în mărime de la 4000 la 6000 unităţi convenţionale sau închisoare de la 3 la 7 ani.

You may also like

Comments are closed.

By